Palu TOKİ konutlarının çatıları uçuyor temeli çöküyor

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası Palu ilçesinde 2012 yılında teslim edilen TOKİ evlerinde sorunların bitmek bilmediğini belirten bina sakinleri, yetkililerden yardım talep etti.

Palu TOKİ konutlarının çatıları uçuyor temeli çöküyor

Elazığ’ın Palu İlçesinde 2010 yılında yaşanan deprem sonrası afetzedeler için yapılan TOKİ konutlarında kalan daire sahipleri dairelere yerleştikleri günden bu yana sıkıntılarının bir türlü bitmediğini söyledi.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren C2-10 ve C2-11 daire sakinleri, oturdukları binanın temelinde yarıklar oluştuğunu belirterek, bu durumun kendilerini korkuttuğunu söyledi.

Birkaç gün önce yaşanan fırtına dolayısıyla çatılardan kiremitlerin uçtuğunu ve birine denk gelmesi durumunda sonucunun çok vahim olacağını belirten bina sakinleri, TOKİ evlerini teslim aldıklarından bu yana bu sıkıntılarının bir türlü bitmediğini söyledi.

“Bu çatlaklar günbegün genişliyor”

Sorunlarını defalarca medyaya yansıttıklarını, fakat bu konuda kendilerine hiçbir yetkiliden bir geri dönüşün olmadığını dile getiren bina sakinlerinden Ali Demircioğlu, “2012 yılında bu binaları bize teslim ettiler. O tarihten bugüne kadar şiddetli rüzgâr nedeniyle tam dört kez çatıları uçtu. Bu konuda ciddi mağduriyetler içerisindeyiz. Binalarımızın duvarları, temelleri çatlamış. Bu çatlaklar günbegün genişliyor. Bundan dolayı korkudan oturamıyoruz. Bu konuda devletten bir yardım bekliyoruz. Biz mağdur olmuş durumdayız. Bize sahip çıksınlar.” dedi.

“Kullanılan malzeme kaliteli değil”

6 yıldır evleri teslim aldıklarını ve ödemelerini yaptıklarını belirten bina sakinlerinden Sedat Hekimoğlu, “Çatıdan uçan kiremitlerden dolayı hem tehlike yaşıyoruz hem de son katta oturduğum içim sıkıntısını yaşıyorum. Bina temelinin oturması nedeniyle temelinde çatlaklar var, dış cephesi dökülmüş, bina içindeki tesisatlarda kullanılan malzemenin kaliteli olmamasından dolayı sızıntı olmakta ve ciddi zararlar mevcut. Bu durumun ceremesini vatandaş çekiyor. İl Afet Müdürlüğünden, bu konuda yardım talebimiz var.” dedi.

“Bu durum apartman sakinlerini olarak bizleri korkutuyor”

Yapılan TOKİ binasının önünün açık olması ve Esentepe Mahallesinin sürekli rüzgâr almasından dolayı çatılarının fırtınalı günlerde tehlike saçtığını, kiremitlerin uçması hasebiyle birilerinin başına düşme tehlikesi taşıdığını dile getiren apartman sakinlerinden Sabahattin Öztürk şunları dile getirdi;

“Çatımızın halini gördünüz. Bunun dışında tam dört kez bu hale geldi. Kaç kez tamir ettik ama yetersiz kaldı. Binadaki yarık ve çatlaklar sürekli artıyor. Bu da ister istemez apartman sakinlerini olarak bizleri korkutuyor. Gerekli araştırmanın yapılması ve önlemlerin alınmasını devlet yetkililerinden, bir vatandaş olarak bekliyoruz.” dedi. (İLHKA)

Paylaş: