Gazze'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı

Siyonistlerin saldırıları sonucu Gazze'de şehit olanlar için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazze'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı

Advert

Gazze'de 30 Mart'tan bu yana düzenlenen Toprak Günü'nün 42'nci yılını anma gösterilerinde siyonistlerin saldırıları sonucu şehit olanların sayısı 19'a yükselmişti.

Siyonist çeteyi telin etmek için Özgür Kudüs Platformu tarafından Beşiktaş-4. Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapılarak, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Basın açıklamasını okuyan Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü Cemal Çınar, bir asra yakın süredir dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde işgalci israilin yaptığı katliamların telin edildiğini söyledi.

Çınar, "Artık söylenecek söz kalmadı. Ey İslam âlimleri! Bugün Müslümanların kanının ucuz kabul edildiğinden, müstekbir kafirlerin ürettiği silahların Müslümanlar üzerine denendiğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bu ümmeti ayaklandıracak, Filistin'i özgürlüğüne kavuşturuncaya kadar yerinde oturmayan İslam âlimleri hangi günü ve hangi talimatı bekliyorlar? Allah-u Teâlâ'nın yardımından hiçbir zaman ümit kesilmemesi gerekiyor. Allah, Kur'an-ı Kerim'in çeşitli ayetlerinde 'Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sabit kılar.' diyor." dedi.

"Katil israil Müslümanları acımasızca şehit ediyor"

Birçok İslam beldesinde Müslümanların acımasızca katledildiğine dikkati çeken Çınar, şunları söyledi: "Müslümanların namusu tarumar edildi. Afganistan'da Müslümanlar hunharca şehit ediliyor. Gerek Afganistan'da gerek Filistin'de istisnasız her gün Müslümanları acımasızca şehit ediyor. Bu şehadet haberlerini duyan Müslümanlar, âlimler bu ümmeti bugün ayaklandırmazlar ve onları harekete geçirmezlerse yarın onların huzurunda âlimlerin verebileceği bir hesabı olamaz. İslam âlimleri ve siyasi parti yöneticilerinin olanlara sessiz kalmaması gerekiyor. Eğer İslam ülkelerinde yönetici olanlar, Müslümanların katledilmesine sessiz kalıyorlarsa yarın mahşerde, büyük hesabın görüleceği günde ümmet de size karşı sessiz kalır."

"Katliamlar bizi harekete geçirmiyorsa büyük musibetler bizi bekliyor demektir"

Bütün Müslümanlara çağrıda bulunan Çınar, "Ey Müslüman halkımız! Bugünlerde sessiz kalmakla her yerde evlerimiz üzerimize yıkılıyor. İşte, Suriye yok edildi. Bundan hiç mi ders almıyoruz? Elli yıldan fazladır Filistin'de Müslümanlar şehit ediliyor. Peki, bu durum hiç mi kanımıza dokunmuyor, hiç mi namus damarımız harekete geçmiyor? Şecaatimize, şahsiyetimize, ümmetin kimliğine hiç mi bu meseleler dokunmuyor? Ey dünya Müslümanları, gelin bir olalım! Ey Şiiler, Sünniler, Araplar, Kürtler, Türkler, Acemler, bir araya geliniz! Eğer bugün israilin, Amerika'nın, Rusya'nın, Çin'in, Hindistan'ın yapmış olduğu katliamlar ve zulümler bizi harekete geçirmiyorsa düşünmekten korktuğumuz, dile getirmekten çekindiğimiz büyük musibetler bizi bekliyor demektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Çınar, siyonist terör çetesinin katlettiği Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. (İLKHA)

Advert

Paylaş: