Servis sürücüleri yanlış parklardan şikâyetçi

Okul servisleri sürücüleri, vatandaşların bilinçsizce yaptıkları yanlış parklardan dolayı tepkilerini dile getiriyor.

Servis sürücüleri yanlış parklardan şikâyetçi

Okul servisleri sürücüleri, bilinçsizce yapılan parkların en büyük mağdurlarının kendileri olduğunu söylediler.

Gün içinde yüzlerce öğrenciyi evden okula, okuldan eve götüren servis sürücüleri, yetkililerinden, okul önlerinde park yapılmasının yasaklamasını istiyor.

Vatandaşların dikkatsizce okul önlerine yaptığı parkın trafiği aksattığını ve çocukların can güvenliğini tehlikeye attığını belirten sürücüler, yetkililerine çağrıda bulundular.

Yaklaşık 15 yıllık servis sürücüsü olduğunu belirten Yunus Yıldırım, "Bizim en çok yaşadığımız sıkıntı okul önündeki park sorunlarıdır. Normal sivil vatandaşlar araçlarını park ediyorlar. Belediye yetkilileri bu alanın okul taşıtlarına ait olduğunu gösteren uyarı levhası bırakması lazım. Biz bu konuda vatandaşları uyardığımız zaman tabela olmadığı için haksız duruma düşüyoruz. Öğrenci indirmek için durduğumuzda arkadaki araç sürücüsü hiç sabırlı olmuyor. Vatandaşlar kendi araçlarını kullanmak yerine toplu taşıma araçlarını kullansa işimiz daha da kolaylaşır." dedi.

Öğrenci bindirirken veya indirirken diğer sürücülerin sabırsız olmasının kazalara neden olabileceğini belirten Özkan Pehlivan isimli bir başka servis sürücüsü ise şunları söyledi: "Diğer sürücülerin sabırsız olması büyük bir problem. Bu kazalara davetiye çıkaran bir durum. Yani kendi çocukları da bu serviste olabilir. Okul önlerinde bu sıkıntıları yaşamamız kötü." (İLKHA) 

Paylaş: