Doğuda kar nedeniyle 242 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 242 yerleşim birimi ulaşıma kapanırken, yoğun yağış ve sis nedeniyle birçok yerde kaza meydana geldi.

Doğuda kar nedeniyle 242 yerleşim birimi ulaşıma kapandı

Advert

Doğu Anadolu Bölgesi yoğun kar yağışının etkisine girdi. Sıcak havaların ardında etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Bitlis il genelinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede onlarca yerleşim birimini ulaşıma kapattı. Özellikle Rahva bölgesinde kar yağışıyla birlikte etkili olan sis nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yağışlar nedeniyle Bitlis'te 139, Van'da 3 ve Muş'ta 100 olmak üzere 242 yerleşim birimi ulaşıma kapandı.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışından dolayı 139 köy yolunun ulaşıma kapandığını, köy yollarının kısa sürede açılması için çalışmaların devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi. Belediye ekipleri ise kent merkezinde ana ve ara arterlerde ulaşıma kapanan yolların açılması için karla mücadele çalışması başlattı.

Bahçesaray'da eğitime bir gün ara verildi


 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit bölgesinde kar ve tipi nedeniyle bir mahalle ve 2 mezranın yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, Bahçesaray ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Muş'ta 100 köy yolu ulaşıma kapandı

Muş'ta etkili olan yoğun kar nedeniyle 100 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeymus Yentür, yaptığı açıklamada, karla mücadele ekiplerinin kapanan yolların açılması için aralıksız çalışmalara başladığını, fakat bazı bölgelerde olumsuz hava koşullarının devam ettiğini belirtti.

Sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklarla kar yağışlı olması tahmin ediliyor. Gece saatlerinde buzlanma ve don beklenen bölgede, sıcaklığın bir ila 3 derece düşmesi öngörülüyor. Bölgede en düşük sıcaklıklar Hakkâri'de sıfırın altında 3, Van ve Bitlis'te sıfırın altında 2, Muş'ta 0 derece olarak ölçüldü. Bugün en yüksek sıcaklığın Van'da 4, Hakkâri ve Bitlis'te 0, Muş'ta 3 derece olması bekleniyor. Van Gölü'nde hava çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak; rüzgâr batı ve güneybatıdan, 2-4 kuvvetinde esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Öte yandan, yoğun kar yağışına zamansız yakalanan sürürcüler, zor anlar yaşarken, birçok yerde maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Vatandaş ve esnaf ise ev ve iş yerlerinin önünde kar küreme araçlarıyla karla mücadele çalışmasına destek verdiler. En dikkat çeken karelerden biride yoğun kar yağışına karşı vatandaşların toprağa gömdükleri peynirlerini çıkarması oldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: