HÜDA PAR İl başkanı Miraç Kandili mesajı paylaştı

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı İslam’ın kutsiyeti olan Kudüs’ün işgal ellerden arınması dileğinde bulunarak Miraç Kandili mesajı paylaştı.

HÜDA PAR İl başkanı Miraç Kandili mesajı paylaştı

Bu gece idrak edilecek olan miraç kandili ile ilgili HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı bir mesaj yayınladı. Kavaklı “İdrak edeceğimiz miraç gecesinin İslam’ın kutsiyeti olan Kudüs’ün işgal ellerden arınmasına, Mescidi Aksa’nın esaretten kurtuluşuna sebep olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Kavaklı yayımladığı mesajında, “Miraç olayı, İslam peygamberi Hz. Muhammed (svs)’in yükseltilerek Allah ile buluşmasıdır. Diğer bir tarifle İslam’a inanmamış topluluklarının akıl tutulması yaşadığı günün adıdır. Miraç, kulun Rabbiyle buluşması, kurtuluş reçetesidir. Müjdelerle muştulanmış, Namazın emredildiği gecedir. Gayb âleminin ispatıdır. Miraç yükselmek ile bilinir. İnsan, ancak namaz ile yükselir. Kulun secde anı, Allah’a en yakın olduğu andır. Namaz ile günde beş vakit huzura kabul edilir. Tüm hacetleri giderilir, tertemiz bir şekilde ayrılır. İşte namazın edası ve yükselmenin tarifi bu olmalıdır.

Başta şahsım olmakla beraber bizleri Kudüs’ün ve Mescidi Aksa’nın hürriyetine ulaşmasına katkı sunan, vesile olan kullarından eylemesini Allah’tan diliyorum. Ümmetin dağınıklığının, parçalanıp bölünmüşlüğünü gidermesi, kardeş olma, bir ve beraber hareket etme ruhunu canlandırmasını Rabbimden niyazda bulunuyorum. İslam dünyasının Miraç Kandilinizi tebrik ediyor, aileleriyle birlikte içinde barındırdığı hayır ve bereketlerden istifade etmelerini diliyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

                                    

Paylaş: