Şerifoğulları’ndan Mekke’nin Fethinin yıl dönümü mesajı

İslam dünyasında ve tüm dünyada yankı uyandıran cehaleti yerle bir edip asırlar boyu devam edecek olan İslam medeniyetinin nurunun inşasından olan Mekke’nin fethi yıl dönümü tüm insanlığa örnek olması temennisiyle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bir mesaj yayınladı.

Şerifoğulları’ndan Mekke’nin Fethinin yıl dönümü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İslam tarihinde bir dönüm noktası olan Mekke’nin Fethinin 1389. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yeryüzünün kalbi ve kutsal mabedimizin şereflendirdiği Mekke’nin Fethi, tüm insanlık için karanlığı aydınlığa ulaştıran kapıdır ifadelerine yer verdi.

Şerifoğulları, “Sadece İslam tarihine değil insanlık tarihine de altın harflerle yazılan Mekke’nin Fethi, adaletsizliklere, zulümlere ve karanlıklara, şefkat ve merhametin başkaldırışıdır. Mekke’nin Fethi, coğrafyanın değil, gönüllerin fethidir. Peygamber Efendimiz (SAV) önderliğindeki şanlı İslam ordusu, kan dökmeden gerçekleştirdiği bu fetihle, insanlık tarihine bir ışık olmuş, karanlıkları aydınlığa taşımıştır.” dedi.

Fethin gönüllere girmek olduğunu vurgulayan Şerifoğulları, “fetih gönüllere girmektir. İşte bu kutlu fetih, gönüllerin etrafına örülen surları kaldırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Mekke’nin Fethinin 1389. yıl dönümünü kutluyor, dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlerin ve adaletsizliklerin son bulmasını diliyorum.” dedi.

Paylaş: