HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı KURBAN İBRAHİMİ BİR TESLİMİYETTİR

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj paylaştı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı KURBAN İBRAHİMİ BİR TESLİMİYETTİR

Mesajında Kavaklı, akrabalık ilişkilerinin gözetilmesinin önemine dikkat çekerek salgınla mücadelenin devam ettiğine vurguladı.
 
Kavaklı, "Kurban; İbrahim'i teslimiyetin, İsmail'i adanmışlığın izahı, Allah’a kulluğun nişanesidir. Fakirin ve muhtacın ihtiyacını giderme ve kardeşliğimizi pekiştirme anahtarıdır. Akrabalık ilişkilerini gözetmemizi sağlayan ve samimi diyalogları beraberinde getiren, Allah’a yakınlaştıran ibadetlerimizdendir." dedi.
 
Pandemi tehlikesinin devam ettiğini belirten Kavaklı, sosyal mesafeli bayramlaşmanın önemine vurgu yaptı.
 
"Henüz salgın son bulmamış, tehlike devam etmektedir"
 
Kavaklı, "Pandemi nedeniyle toplu ibadetlerimizden uzak kaldık. Ramazan Bayramını buruk bir şekilde eda ettik. Henüz salgın son bulmamış, tehlike devam etmektedir. Bu nedenle bayramlaşmalarımızı, mümkün derece sosyal mesafe kurallarına uyarak eda edelim. Dünyayı kasıp kavuran bu salgının son bulması için de dua edelim." İfadelerini kullandı.
 
"Ayasofya gibi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması, dünya Müslümanlarına yaşatılan zulümlerin son bulması için dualarınızı eksik etmeyiniz"
 
Kavaklı, Kurban Bayramı mesajının devamında ise, yeryüzündeki zulümlerin son bulması için dua edilmesi gerektiğini belirterek, "Kurban Bayramınızı en kalbi duygularla tebrik eder, aileniz ile birlikte huzurlu bir bayram geçirmenizi Allah’tan niyaz ederim. Ayasofya gibi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması, dünya Müslümanlarına yaşatılan zulümlerin son bulması için dualarınızı eksik etmeyiniz. Şanı Yüce Allah, bizleri nice kutlu bayramlara ulaştırsın." temennisinde bulundu. (İLKHA)
 

Paylaş: