Raporlu ilaçlarda yaş sınırı kalktı, rapor süreleri uzatıldı

​Kronik hastalıkları bulunan vatandaşlar raporlu ilaçlarını Aile Sağlığı Merkezlerine veya herhangi bir doktora reçete ettirmeden eczanelerden direkt alabilecek.

Raporlu ilaçlarda yaş sınırı kalktı, rapor süreleri uzatıldı

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Özgür Aydın, Sağlık Bakanlığının Covid-19’a yönelik aldığı tedbirler kapsamında raporlu ilaçlarda yaş sınırının kalktığını ve rapor sürelerinin de uzatıldığını kaydetti.
İlaç raporların ve engelli raporlarının ikinci bir talimata kadar yeniden geçerli kabul edileceğini ifade eden Aydın, şu bilgilendirmede bulundu:
Sağlık Bakanlığımızın Covid-19’a yönelik aldığı tedbirler kapsamında; sadece 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlarımızın kronik ilaçlarını herhangi bir doktora reçete ettirmeden eczanelerden direkt almaları hakkında Sağlık Bakanlığımızca yeniden değerlendirme yapılarak tüm yaş grupları için uzatılmıştır.
Açıklamada, "Kronik hastalıkları bulunan tüm vatandaşlarımız raporlu ilaçlarını Aile Sağlığı Merkezlerine/Aile Hekimliği Birimlerine gitmeden ve herhangi bir doktora reçete ettirmeden eczanelerden direkt alabileceklerdir. Ayrıca 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme raporları, ilaç raporları ve engelli raporları ikinci bir talimata kadar yeniden geçerli kabul edilecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 
 

Paylaş: