Elazığ’da bir köy karantina altına alınırken diğer bir köyün karantina süresi doldu

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü karantina altına alınırken Palu ilçesine bağlı Güllüce (Seraçor) köyünde ise karantina kısıtlamaları kaldırıldı.

Elazığ’da bir köy karantina altına alınırken diğer bir köyün karantina süresi doldu

Advert

Kaymakamlığın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Elazığ'ın Kovancılar ilçesinin Okçular köyü karantina altına alındı.
 
Köy muhtarının Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine alınan karar ise şöyle; “Okçular köyünde Covid-19 hastalığı vaka sayılarının artışta olduğu gözlenmiş ve kurulumuzca ek tedbirler alınması uygun görülmüştür. Bu kapsamda okçular köyünde uygulanmak üzere köyde bulunan kahvehanelerin, kıraathanelerin ve köy odalarının vb. faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu. Okçular köyünden kalkan veya okçular köyüne gelen toplu taşıma araçlarının faaliyetleri (çalışma amaçlı veya görev icabı sürekli gidiş-geliş yapan kişilerin servisleri hariç) geçici bir süreliğine durduruldu. Okçular köyünde bulunan camilerde; öğlen ve ikindi namazlarının cami içerisinde veya bahçesinde kılınması geçici bir süreliğine ertelendi.
 
Ayrıca Okçular köyünde yaşayan vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamasına, temel ihtiyaçların giderilmesi için her aileden sadece 1 kişinin evden dışarıya çıkabilmesine ve Okçular köyüne giriş ve çıkışların belirli istisnalar dışında (öğrencilerin eğitim faaliyetleri, memurların görev amaçlı giriş çıkışı, resmi dairelerde yapılması gereken randevulu ve süreli işlemler, tıbbi acil durumlar ile yetkililerce aciliyetine karar verilen diğer durumlar) geçici olarak sınırlandırılmasına karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
 
Palu ilçesine bağlı Güllüce (Seraçor) köyünde ise Covid-19 vakalarının son bulmasıyla birlikte köyün karantina süresinin bittiği ve giriş-çıkışların serbest hale geldiği öğrenildi. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: