Evi yanan mağdur aile yardım bekliyor

Elazığ'ın Arıcak ilçesi Karakaş köyünde bir hafta önce çıkan yangında evi yanan Yahya Alp, yangında tüm eşyalarını kaybetti. 3 çocuk babası olan Alp, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Evi yanan mağdur aile yardım bekliyor

Advert

20 Ağustos Perşembe günü bahçede ailesi ile beraber çalışırken elektrik kontağından çıkan yangın bir anda tüm evi sardı. Sokakların dar olması nedeniyle İtfaiyenin müdahale edemediği yangını vatandaşlar kovalara su doldurarak söndürebildi. Evdeki eşyaların büyük çoğunluğu yangın esnasında, geri kalanı ise yangına müdahale esnasında yandı ve kullanılamaz hale geldi. Önceden de işsiz olan 3 çocuk babası Yahya Alp yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.
 
 
Yangın günü eşiyle birlikte bahçeye gittiklerini söyleyeb Alp, "Bahçeden döndükten sonra evin her tarafından dumanların çıktığını gördük. Kapıyı açmaya çalıştık ama dumandan dolayı içeriye giremedik. Ben durumu komşulara haber verdim. Sağ olsun hepsi yardıma geldiler.  Ancak kapıyı kırarak içeri girebildiler. Bütün komşular, itfaiye aracı yukarı çıkamadığı için su taşıyarak ancak söndürebildik. Beyaz eşyalarım ve televizyonum tamamen yandı. Gerekli yardım kuruluşlarından rica ediyorum, bana bu konuda yardımcı olsunlar. Yangından dolayı beyaz eşya, halı, yatak-yorganım yanmış durumdadır. Bu zarar ziyanım hayırseverler tarafından karşılanırsa sevinirim. Çalıştığım herhangi bir iş yok. Şu ana kadar kaymakamlığa ve sosyal yardımlaşmaya başvurdum. Konu hakkında bize geri dönüş olmadı. Bekliyorum." dedi.
Evi yanan mağdur aile yardım bekliyorYahya Alp`i çok yakından tanıdığını, mağduriyetinin çok ciddi olduğunu, evdeki tüm eşyaları yangından dolayı kaybettiğini dile getiren Köy İmamı Kasım Miroğlu ise "İmam Hatip olarak yaklaşık bu köyde 6 ay görev yaptım. Evi yanan arkadaşı yakından tanıyorum. Zaten evde olan her şeyi sizler videoya çekmişsiniz. Eşyalardan hiçbir şey kalmamış. Beyaz eşyadan tutun, televizyonu, derin dondurucusu, yangından dolayı yanmış durumu. Zaten mağduriyeti, her şeyi belli, evde eşya olarak hiçbir şey kalmamış. Bu konuda yardımseverler eğer destek olurlarsa onlardan Allah razı olsun." dedi.
Evi yanan mağdur aile yardım bekliyorYangında evi yanan Yahya Alp`in yardım için Elazığ Umut Kervanı'na başvurduğunu, başvuruyu alır almaz, hayırseverlerin vermiş olduğu malzemeler ile Karakaş köyüne geldiklerini dile getiren Elazığ Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi ise "Yahya Alp kardeşimiz Elazığ Umut Kervanı'na mağduriyetini ileterek başvurdu. Evinin yandığını ve mağdur olduğunu dile getirdi. Bizler de bu çağrıya cevap vererek elimizde bulunan ve hayırseverlerin bizlere bağışlamış olduğu eşyaları alarak yola koyulduk ve geldik. Elazığ Umut Kervanı olarak bizde bulunan malzemeler çocuk ayakkabısı, çocuk giyim eşyası, battaniye, yorgan, et ve temel gıda maddeleri olmak üzere, bu malzemeleri arabamıza atarak kendi imkânlarımızla bu yardımları Yahya Alp kardeşimize ulaştırdık." ifadelerini kullandı.
 
Yanan evde hiçbir eşyanın kalmadığını dile getiren Bakşi, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
Özellikle evde beyaz eşya olarak, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyon, bütün eşyaları yanmış durumdadır. Şu anda evde kullanılabilecek herhangi bir eşya yoktur. Tabii bunun dışında yatağıdır, yorganıdır, battaniyesi, çocukların elbiseleri yani anlayacağınız evde herhangi bir eşya kalmamış durumdadır. Zaten bu kardeşimiz, bu yangın öncesi de durumu iyi değildi. Yaşlı annesi ile beraber aynı evde ailesiyle yaşıyordu. İşsiz olduğu için herhangi bir geliri yoktu. Ancak bağ- bahçe işleri ile uğraşan bir vatandaşımızdır. Bu ev şu anda içinde kalınabilecek bir durumda değildir. Evden halen yanık kokusu gelmektedir. Ayrıca evde tamirat, boya ve badana yapılması gerekiyor. Ailesi ise şu anda kendi akrabalarına gitmiş orada kalıyorlar.
Nihat Bakşi, yardım çağrısında bulunarak sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
 
"Yahya Alp vatandaşımızın mağduriyetini görmüş olduk. Gerçekten mağdurdur. Bütün hayırseverlerden talebimiz var, söz konusu mağduriyeti görüp gerekli olan yardımı yapmalarını istiyoruz. Yardım yapan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Yardım yapmak isteyenler; 0538 896 23 47 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler."
Yardım Yapmak İsteyenler 
Elazığ Umut Kervanı Telefon : 0538 896 23 47
Nakdi Yardım İçin Hesap Numarası
KUVEYT TÜRK 
(TL)IBAN:TR30 0020 5000 0944 3020 9000 01 
(EURO) IBAN TR19 0020 5000 0944 3020 9001 02
Elazığ Merkez Adres
Doğukent Mahallesi 96. Sokak Esra Apartmanı Altı No:17
Palu Umut Kervanı İletişim : 0553 251 13 25
Kovancılar Umut Kervanı İletişim 0533 391 91 73 (İLKHA)
Evi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyorEvi yanan mağdur aile yardım bekliyor

Advert

Paylaş: