Palu`daki STK`lar Erol Mütercimler hakkında suç duyurunda bulundu

Palu ilçesinde bulunan STK`lar Erol Mütercimler`in İmam Hatipler için sarfettiği hakaret dolu sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Palu`daki STK`lar Erol Mütercimler hakkında suç duyurunda bulundu

Advert

Bir TV kanalında imam hatip liseleri ve mezunları hakkında çirkin yakıştırmalarda bulunan Erol Mütercimler'e Palu`da bulunan STK`lar duyarsız kalmadı. Ensar Vakfı Palu Şubesi, Memur Sen Palu Şubesi, AK Parti Kadın Kolları ve İlçe Müftülük çalışanlarının katılımıyla Palu Cumhuriyet Savcılığına Erol Mütercimler hakkında nefret söylemi nedeniyle kamu davası şikayet dilekçesi verildi.
Şikayet dilekçesini Palu Cumhuriyet Savcılığına sunan Ensar Vakfı Palu Şube Başkanı Mustafa Aslan Kamuoyuna yazılı bir açıklamada bulundu;
"69 yıl önce kurulan imam hatip okulları, kamuoyunun gayet yakından bilindiği gibi halkımızın teveccühü ile bugüne ulaşmış eğitim kurumlarıdır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. Mezunlarımız dün olduğu gibi bugün de esnafından öğretim görevlisine, mühendisinden devlet adamına kadar ülkemizin dört bir yanında hizmet vermektedir.
 Bir tv programında sıradan bir cümle gibi görünen, fakat gayet bilinçlice sarf edilmiş cümleler aslında, kurulduğu günden bu yana imam hatip camiası ve değerlerine düşman bir zihniyetin dışa vurumudur. İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz.
Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı, bugünlerimizi ve yarınlarımızı hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Biz biliyoruz ki, adalet yerini bulacak ve bir daha kimse ülkemizin güzide okulları olan imam hatiplerden mezun olanlar hakkında böyle pervasız davranışlara cüret edemeyecektir. Son olarak okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan; imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı,  irfanı olduğuna inanan, işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz." dedi

Advert

Paylaş: