Karamollaoğlu: Filistin'deki zulüm dünyanın hiçbir yerinde yok

HÜDA PAR'ın, uluslararası "2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumunda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Filistin'de yaşanan zulümler dünyanın hiçbir yerindeki zulme benzemiyor." dedi.

Karamollaoğlu: Filistin'deki zulüm dünyanın hiçbir yerinde yok

Advert

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR'ın, uluslararası "2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumunda konuştu.

 

 

İslam dininin kılıçla yayılmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Kılıç kullanılmıştır ama kılıç onları Müslüman kılmak için değil tercihlerinde serbest bırakmak içindir. Müslümanlar İspanya'da 711 yıl hakim olmuşlar. Kimseyi Müslüman olmaya zorlamamıştır. Katolikler 1492’de orayı alınca bir tane Müslüman'ın ve Yahudi'nin yaşamasına izin vermemişlerdir. Kudüs yıllarca Müslümanların elinde kalmıştır. Haçlı savaşları düzenlenmiş. Kudüs savaşla alınmamış ki kılıçla alıyorsunuz. Ama Haçlı savaşlarıyla zorla gelip 1099 yılında işgal etmişler. İşgalden sonra sadece Müslümanları değil Hristiyanları da katletmişlerdir. Selahaddin Kudüs'u fethedince Hazreti Ömer efendimizin tavrını göstermiştir. Kimsenin canına kıymamıştır." dedi.

 

Müslümanların elinden çıkana kadar Kudüs'te barışın hakim olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Çok eskiden beri Yahudilerin oraya yerleşip Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman Mabedini inşa etme planı vardır. 1897 yılında Teodorl Herz bunun için çalışmıştır. Allah razı olsun sultan Abdulhamid kimse almasın diye orayı kendi mülkü yapmıştır. Onun bu tavrı anlaşılınca onu tahttan indirmişler. Sonrasında 1917 yılında Balfour Deklarasyonuyla Yahudilerin desteğini almak için Yahudi devletinin kurulmasını deklere etmişlerdir. 3 yıl önce bunun 100. yılını kutladılar. Müslümanlara karşı olan husumetleri insanlık suçudur. Neticede ne oldu, geldiler işgal ettiler. Yahudi devletinin imkanı yoktu. Çünkü orada bir avuç yahudi vardı. 2. Dünya harbinden sonra Hitler’in zulmünden kaçan herkes Kudüs'e yerleştirildi. 1948 yılında İsrail devleti kurulunca çoğunluk yine Müslümanlardaydı. Avrupa ve Amerika 1948 yılından bugüne israilin her zulmüne destek oldular. Bugün Filistin'de yaşanan zulümler dünyanın hiçbir yerindeki zulme benzemiyor. 2 bin yıldır Filistin'in sahiplerini oradan çıkarıp dünyanın bir ucundan Yahudileri getiriyorlar. Zulüm kadın ve çocuklara yapıyorlar. Dünya kör ve sağır. Allah rızası için Müslümanlar nasıl kör ve sağır. Bunu anlamak mümkün değil. Filistin'deki zulme karşı Müslümanların gıkı çıkmıyor." diye konuştu.

 

İşgalci rejimin Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman mabedini inşa etmeyi planladıklarını vurgulayan Karamollaoğlu, "Bazı İslam ülkeleri kalkıp 'normalleşme' gibi bir üslubu kullanıp israilin zulmüne destek veriyorlar. Bizim bunu kabul etmeye hakkımız yoktur. Selahaddin için tertiplenen bu konferansı önemsiyorum. Bu konferans Müslümanların bir araya gelmelerine, müşterek politika oluşturmalarına vesile olur. Lafla peynir gemisi yürümez. Miting yapıyoruz. İcraata gelince İslam ümmetinin idarecilerine takılıyoruz. Onlar tepki gösterecek. Aksi takdirde sadece sevgi ve endişemizi, davamızı dile getiririz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

Advert

Paylaş: