İslami Cihad Yetkilisi Muhammed El Hindi: “Selahaddin-i Eyyubi ümmeti birleştirdi”

HÜDA PAR'ın düzenlediği “Uluslararası 2’nci Selahaddin-i Eyyubi” sempozyumunda konuşan Filistin İslami Cihad Yetkilisi Muhammed El Hindi, düşmanın sadece Gazze’yi değil tüm İslam dünyasını muhasara altına aldığını söyledi.

İslami Cihad Yetkilisi Muhammed El Hindi: “Selahaddin-i Eyyubi ümmeti birleştirdi”

HÜDA PAR, siyonistlerin işgali altında olan Kudüs'ün tekrar özgürlüğüne kavuşması için toplumda bilinç oluşturmak adına Kudüs Fatihi ve büyük İslam Komutanlarından olan Selahaddin-i Eyyubi'yi anmak ve anlamak için düzenlediği sempozyum sürüyor.

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyum,  zoom üzerinden çevrimiçi yapılacak ve aynı anda İLKHA youtube kanalı ile Rehber TV üzerinden canlı yayında izlenebildi.

 

 

Sempozyumda Filistin İslami Cihad Yetkilisi Muhammed El Hindi de bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Selahaddin’in yeşerdiği yer olan Nizamiye Medresesi’nin pek çok âlim yetiştirdiğini kaydeden Hindi, “Bu medreseler İslam ümmetini besleyen yerler olmuştur. Selahaddin 23 yaşındayken Mısır’a girdi. Genç yaşlarda 3 kez Mısır’a gitti.” dedi.

 

“Selahaddin-i Eyyubi ümmeti birleştirdi”

 

Hindi, “Birinci cephe haçlılardı. Haçlılar oranın yönetimini ele geçirdiler. Onlarda biliyorlardı ki Selahaddin-i Eyyubi ciddi bir hazırlık yapmış ve Kudüs’e doğru geliyor. Selahaddin-i Eyyubi Mısır’da gücü elde ettikten sonra haçlılara karşı Mısır ve Şam birliğini sağlamıştır. Takvasıyla, iyiliğiyle öne çıkmış, sabırlı bir lider. Bu şekilde Selahaddin-i Eyyubi ümmeti birleştirdi. Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturdu. Yanında pek çok âlimin, Kur’an kurrasının bulunduğu kişilerle Kudüs’e yürüdü ve bu şekilde bütün ümmeti sevindirecek o büyük başarıyı sağlayabildi. Selahaddin 55 yaşında vefat edene kadar Kudüs’ün, Şam’ın fatihi olmasına rağmen ardından miras bırakmamıştır. Mescidi aksanın fethedilmesi yıl dönümünde şunu söylemek istiyorum ki; Selahaddin-i Eyyubi’nin fethinden sonra defalarca ümmet toprakları parçalanmaya çalışılmıştır. Irki, mezhebi şeklinde parçalanmaya çalışılmıştır. İdarecilerin köleleştirilmesi, iktisadi olarak çökmesi için haçlılar eliyle israile teslim edildiğini görüyoruz. Bugün tüm haçlı birliği israil için çalışıyor.” diye konuştu.

 

“Düşman tüm İslam dünyasını muhasara altına almıştır”

 

Filistin’in daime İslam fethinin göstergesi olduğunu kaydeden Hindi, şöyle dedi:

 

“Bugün sadece Gazze muhasara altına alınmış değil. Düşman tüm İslam dünyasını muhasara altına almıştır. Bizim Filistin’e yönelik sorumluluğumuz şudur; Filistin halkı ve buradaki mücadele eden direniş örgütü olarak en büyük sorumluluk bize düşüyor. Sizin sorumluluğunuz ise âlimler olarak sizlerin bunu desteklemesidir. Şunu söyleyerek bitirmek istiyorum; işin sonucu Allah’a bağlıdır. Allah hüküm veren ve her şeye galip olandır.” (İLKHA)

 

Paylaş: