Karma organize sanayisi bölge halkına katkı sağlar

​Kovancılar İş adamları Derneği (KİAD) Başkanı Hanifi Bekirgil, karma organize sanayinin kurulması halinde istihdam konusunda bölge halkına çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Karma organize sanayisi bölge halkına katkı sağlar

Advert

Karma Organize Sanayisinin kurulması için girişimlerde bulunduklarını belirten KİAD Başkanı Bekirgil, söz konusu sanayinin kurulması durumunda bölgenin ekonomik birçok sorunun çözüleceğine işaret etti.

Kovancılar, Karakoçan, Palu ilçeleri arasında kurulacak olan Karma Organize Sanayi üzerinde özellikle durduklarını belirten Bekirgil, yurt dışında ikamet eden hemşerilerinin kentte yaptım yapmalarını istedi.

 

Bekirgil, "Konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. İkinci toplantıyı da Vali bey sağ olsun, öncülüğünde Kovancılar Palu ve Karakoçan belediye başkanları ve kaymakamlarıyla beraber gerçekleştirdik. Şu anda Karma Organize Sanayi altyapı etüt çalışmaları yapıldı. Yer belirlemeleri oldu. 'Karma Organize Sanayi Olduğunda biz burada iş yapmak istiyoruz' diyen 63 tane firma ve müteşebbis tespit ettik. Karma Organize Sanayi bölgesinin yapımı için, Kovancılar, Palu, Karakoçan bölgelerinde iki ayrı yer belirlenmiştir. İki dosya halinde bu Vali bey tarafından onaylandı. Şu anda Sanayi Bakanlığı'nda imzası bekleniyor." dedi.

 

"Karma Organize Sanayinin hedefi özellikle, yurtdışında çalışan insanlarımızı bu bölgeye getirmek" olduğunu söyleyen Bekirgil, "KOBİ'lerden 6 teşvik paketi kapsamına alınacağı içinde, büyük ölçüde ticari bir avantaj elde etmek olacaktır. Biz buraya Mazgirt'i de eklemek istiyoruz. Eğer bu 4 ilçede Karma Organize Sanayi kurulursa bu 4 ilçenin ekonomik olarak kurtuluşu demektir. İstihdam sağlanır, yurt dışındaki birçok insanımız 6. teşvik bölgesinden faydalanmak için burada yatırım yapmak ister. Büyükşehirlerden de yatırımcıların buraya gelmesinde de hiçbir şüphemiz yoktur. Kovancılar, Palu, Karakoçan bölgesinin siyasileri, STK'ları, bu konuda gayret göstermeli Bizler bu konuda ümitliyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Advert

Paylaş: