Elazığ'da Mevlid-i Nebi haftasında bir dizi etkinlik düzenlenecek

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da Mevlid-i Nebi haftasında bir dizi etkinlik düzenlenecek

Advert

Aydın hafta dolayısıyla yetim giydirme, vatandaşlara ikramlarda bulunma, ödüllü sela ve veda hutbesi ezberleme, okuma yarışmaları, cami temeli atma ve 4-6 yaş Kur'an kursu açılışı gibi birçok program ve etkinliğin yapılacağını belirtti.

Aydın, “Mevlid-i Nebi haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Gözlerimizin nuru gönüllerimizin süruru iki cihan Serveri Sultan-ı Enbiya Burhan-ı Esfiya Habibi Huda Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin yeni bir Mevlid-i Nebi yıldönümüne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlid-i Nebi haftası 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Hazreti Peygamberi anmaktan anlamaya düsturuyla kutlanmaya başlanan ve kutlanma zamanı da hicri takvime göre belirlenen bir haftadır.” dedi.

“Temamız 'Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirlenmiştir”

Resulullah’ın âlemlere rahmet olarak gönderildiğini vurgulayan Aydın, “Cenabı Hak Kur'an-ı Kerim'de ‘Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik şüphesiz ki sen yüce ahlak üzeresin.’ Resulullah efendimiz de, ‘Rabbim beni terbiye etti terbiyemi ne güzel yaptı.’ ifade buyurmuştur. İşte bu hafta, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa sunduğu değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve tüm insanlara anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine Peygamber efendimizden referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır. Başkanlığımız tarafından 2020 yılı Mevlid-i Nebi haftası teması ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız geleceğimizdir"

Çocukların, anne ve babalarına Allah’ın birer nimeti olduğunu dile getiren Aydın, Peygamber Efendimizin çocuğa yönelik yaklaşımını anlamaya çalışacaklarını belirtti.

Aydın şöyle devam etti: “Çocuklarımız bizim göz aydınlığımızdır. Dünya hayatımızın süsü ve ziynetidir. Hayatımıza anlam katan neşe huzur kaynağımız canımızdan canımız kanımızdan kanımızdır. Allah'ın bize lütfu ve nimetidir. Yavrularımız bizim geleceğimiz umudumuz ve ümidimizdir. Bu vesileyle hafta boyunca insanlık için her konuda örnek olan Peygamber Efendimizin insanın şahsiyet oluşumunda en etkili dönem olan çocukluk dönemine ait tavsiye ve uygulamalarını ve dünya hayatının süsü olan çocuğa yönelik yaklaşımını anlamaya çalışacağız.”

"İlk defa bir ‘Sela Yarışması’ düzenleyeceğiz"

Mevlid-i Nebi haftası süresince yapılacak programlar ile ilgili bilgi veren Aydın, “Elazığ Müftülüğü olarak bu hafta boyunca bazı etkinlikler yapacağız. Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle yine bir konteyner kentimizde Peygamber Efendimizin mevlidine hürmeten kardeşlerimize bir ikramımız olacak. Cami temeli atacağız. 4-6 yaş Kur'an kurslarımız yapıldı açılışını yapacağız ve Elazığ'da ilk defa bir ‘Sela Yarışması’ düzenleyeceğiz. 100 yetim çocuğumuzu giydireceğiz onları sevindireceğiz. Okullarımızda ‘Veda Hutbesi Ezbere Okuma Yarışması’ ödüllü olarak düzenleyeceğiz. Kur'an kurslarımızda bilgi yarışması düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Advert

Paylaş: