DSİ'nin Elazığ yatırımlarına ait değerlendirme toplantısı yapıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un başkanlığında, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Elazığ yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı.

DSİ'nin Elazığ yatırımlarına ait değerlendirme toplantısı yapıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un başkanlığında yapılan toplantıya, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve DSİ 9'uncu Bölge Müdürü Mahmut Dündar katıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Elazığ İli Yatırımları Değerlendirme Toplantısında DSİ 9'uncu Bölge Müdürü Mahmut Dündar'ın, Elazığ iline ait yapılmış, 2020 yılında yapılan ve 2021 yılı ve sonrasında yapılması planlanan ve önem arz eden projelerle ilgili sunumu çerçevesinde konular değerlendirildi.

Söz konusu değerlendirme toplantısında Uluova Sulamasının cazibeli basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanmasına ait alternatif projelerin durumu, yeni teklif edilecek Arıcak Deştek, Mikrohavza sulamaları ele alındı.

Toplantıda ayrıca, yapımı devam eden Odabaşı, Tatar, Sarıcan, Bazlama sulamaları, yeni teklif edilecek Elmapınarı, Hacısan, Baskil Şehit Fethi Sekin (Şefkat), Merkez Gökçe vd. gölet ve sulamaları, Elazığ Merkez Şorşor Deresi, Arıcak, Erimli, Gemtepe ve diğer taşkın korumalar ile 2021 yılında yapımı devam edecek Elazığ, Palu, Kovancılar ile Merkez Beldelerin içmesuyu inşaatlarının durumları konuşuldu.

Öte yandan Hatunköy ve Köklüce Barajı ve Sulamalarının Projelerinin yapımı, Arazi toplulaştırma projeleri, yer altı besleme ve yeraltı barajlarına toplantı da görüşüldü. (İLKHA)

Paylaş: