Elazığ Valisi Yırık: Depremde panik sonrası yaralananlar var

​Elâzığ Valisi Erkaya Yırık, bugün 5,3 büyüklüğündeki deprem esnasında yaşanan panik ve heyecanın etkisiyle bayılma, burkulma, yüksekten atlama gibi yaralanma vakalarının meydana geldiğini belirtti.

Elazığ Valisi Yırık: Depremde panik sonrası yaralananlar var

Advert

Elâzığ Valisi Erkaya Yırık, bugün saat 09.37'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından depremin merkez üssü olan Kavaktepe köyüne gelerek incelemelerde ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Burada İLKHA'ya açıklama yapan Vali Yırık, meydana gelen depremin hemen ardından AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, UMKE, İl Jandarma Komutanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğünden oluşan ekiplerin haber merkezi vasıtasıyla sürekli tarama yaptığını belirtti.

Yapılan taramaların yüzde 90 oranında tamamlandığını aktaran Yırık, "Hamdolsun ki gerek can kaybı gerekse maddi anlamda yıkılan binamız henüz bulunmuyor. Sadece depremin olduğu dakikadan itibaren vatandaşlarımızın panik ve heyecanlı hareketlerinden mütevellit bayılma, burkulma, yüksekten atlama gibi yaralanan vatandaşlarımız oldu. Ve onların da tedavilerini sağlık kuruluşlarımızda devam ettiriyoruz. Toplamda 61 vatandaşımız bu durumla karşı karşıya kaldı. Sadece 5 vatandaşımızın yatışları devam ediyor." dedi.

Elazığ Valisi Yırık: Depremde panik sonrası yaralananlar var

Yırık, "24 Ocak 2020'de 6,8 seviyesinde depremi yaşamış Elâzığ’ımızda deprem neticesinde orta hasarlı binalarımız eğer bu depremler neticesinde yıpranmış ise vatandaşlarımızın talepleri halinde yerinde tespitler devam edecek." ifadelerini kullandı.

24 Ocak'taki ilk depremden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla birlikte devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu hatırlatan Yırık, 2 ayda yapılan çalışmalar neticesinde tüm tedbirlerin alındığını ve inşaatların vatandaşların mağduriyetini gidermek üzere başlatıldığını kaydetti.


"Herhangi mağduriyet yaşanmayacak"

19 bin 500 inşaatının yapımının devam ettiğini söyleyen Vali Yırık, "İnşallah yakın bir süreçte deprem konutlarımızın 8 bin adedi hak sahibi vatandaşlarımıza verilecek. Biten konutlarımızın hepsini kura çekmek suretiyle hak sahiplerine teslim ediyoruz. Vatandaşlarımız kuşku duymasınlar, devletimizin tüm imkanları var. Tüm ekiplerimiz sahada çalışmaya devam ediyor. Gerek konteyner talebi gerek başka talebi olan vatandaşlarımızın talepleri karşılanacak. Herhangi mağduriyet yaşanmayacak." diye konuştu.

Elâzığ’da deprem sonrasında yıkılan binalarla birlikte, vatandaşların tercih olarak oturabileceği kiralık bina konusunda sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Yırık, "Doğal olarak vatandaşlarımız bu sıkıntıdan mütevellit belki yükselen kira fiyatları nedeniyle sıkıntı yaşanabileceği değerlendirildiğinde bu süreçte vatandaşlarımız biraz daha toleranslı şekilde karşılanıyor. Yine yasal anlamda bu süreç devam ediyor. İnşallah sabah ki deprem neticesinde de yerinde tespitler sürecek ve orta hasarlı olan, yıpranan konutların tespiti yapılacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Advert

Paylaş: