Fethi Sekin Şehir Hastanesi başarısına başarı katıyor

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görev yapan Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Doğukan Yıldırım, yaptıkları bir ameliyatın videosunun Avrupa'da eğitim videosu olarak yayınlandığını hatırlatarak yeni bir başarıya daha imza atacaklarını söyledi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi başarısına başarı katıyor

Doç. Dr. Doğukan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı başarılı ameliyatla adından söz ettirmeye başladı. Avrupa’nın tıp alanındaki önemli kuruluşlarında biri olan ESGO (Avrupa Jinekolojik ve Onkolojik Derneği)’da yer edinen Yıldırım, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini belirtti.

ESGO’nun öneminden bahseden Yıldırım, "ESGO (Avrupa Jinekolojik ve Onkolojik Derneği) Avrupa'nın tüm ülkelerindeki jinekolojik ve onkolojik derneklerinin ana derneği olarak düşünebiliriz. ESGO’da Avrupa'nın ve dünyanın önemli cerrahlarının videoları yer almakta ve bunlar eğitim videoları serisi olarak yayınlanmakta. Bizde yeri geldiği zaman bu videolardan yararlanıyoruz. Nadiren buralar videolar kabul edilebilmekte ve Türkiye'den çok az video var. Bizde Elazığ Şehir Hastanesinde yaptığımız ameliyatın videosunu buraya kabul ettirebildik, bu açıdan gururluyuz." dedi.

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Doğukan Yıldırım

"O ameliyatı öğrenmek isteyen Avrupalı bir hekimin izleyeceği iki videodan birisi"

Yaptığı ameliyatla ilgili konuşan Yıldırım, "Ameliyatımız nüks (tekrarlanmış) rahim kanseri ile alakalı yaptığımız laparoskopik bir ameliyattır. Bu ameliyatlar zor ameliyatlardır, bunun özellikle laparoskopik yönetimi daha da zordur. Biz bunun çekimini yaptık güzel bir şekilde editledik bu videoları ve bunlar için gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Kendi bölümümdeki iki videodan biri olarak şu anda yayınlanıyor. Yani o ameliyatı öğrenmek isteyen Avrupalı bir hekimin izleyeceği iki videodan birisi. Nadir yapılan bir ameliyat olduğu için kabul edildi." ifadelerini kullandı.

"Avrupa'nın bir başka sitesinde de yakın tarihte bir videomuz yayınlanacak"

Hedeflerinin daha yüksek olduğunu belirten Yıldırım, "İlerisi için hedeflerimiz sadece bu site için değil. Avrupa'nın bir başka sitesinde de yakın tarihte bir videomuz yayınlanacak. Onun da müjdesini buradan verelim. Herhalde Şubat sonu gibi veya Mart başı gibi yayınlanır. Bu daha da prestijli bir yer. Fransızların çok önemli bir dergisi. O da yayınlandığı zaman onu da gerekli merciler ile paylaşırız." dedi.

"Büyükşehirlerde tanı konulan hastaları Elazığ’da tedavi ediyoruz"

Elazığ Şehir Hastanesinin çok güzel bir hastane olduğunu belirten Yıldırım, "2019 Nisan ayından beri burada çalışmaktayım. Burada şu anda dünyada yapılabilen herhangi bir ameliyatı çok rahat bir şekilde yapabiliyoruz. En yüksek standartlardaki tedavileri burada hastalarımıza uygulayabiliyoruz. Ben buraya ilk geldiğim zaman bizim tanı koyduğumuz hastalar büyükşehirlere gidiyorlardı. Şimdi bunu biraz tersine çevirmeyi başardık. Büyükşehirlerde tanı konulan hastaları burada ameliyat etmeye başladık." ifadelerini kullandı.

Yaptıkları bazı uygulamalar ile Avrupa’daki meslektaşlarından övgüler aldıklarını belirten Yıldırım, "Avrupa'ya zaman zaman gidip geliyorum. Oradaki isimlerle de diyalog halindeyiz. Bundan sonra da bu işbirliklerimizi sürdüreceğiz. Fakat ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Avrupa'da çok daha köklü bir ekol var. Amerika'da ise biraz daha teknolojik ekipman babında bir ekol var. Ben Avrupa ekolünü takip etmeyi tercih ediyorum. Tabii ki teknoloji önemli ancak temel aletler ile çalışmayı bilmek de çok önemli. Türkiye ise şu anda Avrupa ile daha iyi bir işbirliği halinde ve bence doğru yolda. Kendi branşım açısından konuşursak herhangi bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Hatta bazı açılardan artılarımızın olduğunda söyleyebilirim. Mesela rahim kanseri tarama programları Avrupa'daki birçok meslektaşımızdan övgü alıyor." dedi. (İLKHA)

Paylaş: