MSB: Alıkonulan 13 sivil şehit edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sona erdiğini açıkladı. Harekât kapsamında 3'ü sözde üst düzey olmak üzere 48 PKK mensubunun ölü ele geçirildiği ve PKK tarafından alıkonulan 13 sivilin katledildiği belirtildi.

MSB: Alıkonulan 13 sivil şehit edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son derece özel ve kritik bir harekât olarak nitelendirdiği Pençe Kartal-2 Harekatı'nın sona erdiğini açıkladı.

"13 vatandaşımız şehit edildi"

Bölgenin büyük ölçüde temizlendiğini belirten Akar, "Yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.

"Son derece özel ve kritik bir harekât"

Operasyonların tamamlandığını kaydeden Akar, "Şehit vatandaşlarımızla ilgili adli işlemler Malatya'da başlatılmıştır. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Harekât sırasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz" dedi. (İLKHA)
 

Paylaş: