Elâzığ'da "Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" düzenlendi

Elâzığ'da yetim çocuklara yönelik düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasında 25 öğrenci mücadele ederken, dereceye girenler tablet ve altın ile ödüllendirilirken diğer katılımcılara da çeşitli hediyeler verildi.

Elâzığ'da

Advert

Elâzığ Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi iş birliğinde yetim çocuklara yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde Coronavirus tedbirleri çerçevesinde yapılan yarışma programına İHH temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışma programı, yetim çocukların oluşturduğu Çocuk Korosu ve Elâzığ Belediyesi Konservatuvarı tasavvuf müziği dinletisiyle devam etti.

Değerler eğitimi kapsamında öğrencilerin ahlak bilinci edinmesi ve kitap okuma alışkanlığının kazanılması amacıyla yapılan yarışmada 25 öğrenci yarıştı.

Ortaokul kategorisinde gerçekleştirilen yarışma sonucunda, birinci olan Miraç Hanzade Can'a tablet, ikinci olan Zeynep Nur Can'a çeyrek altın ve üçüncü olan Rozan Özcan'a gram altın hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer öğrenciler ise çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

İHH Elâzığ Yetim Birimi Sorumlusu Besime Yaman yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerdeki amacın; sömestr tatilinde olan öğrencilerin manen ihtiyaç ve eksiklerini giderebilmek olduğunu söyledi.

Yarışmanın yetim çocuklar ve aileleri için güzel bir motivasyon olduğunu kaydeden Yaman, bu organizasyonun düzenlenmesinde kendilerine destek olan Elâzığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elâzığ Belediyesi'ne teşekkür etti.

İHH Elâzığ İl Başkanvekili Kâmil Seçkin ise, "Moral ve motivasyon olarak biraz sıkıntılı olduğumuz bu pandemi döneminde çocuklarımız tablet, telefon ve televizyonun esiri olmuşken, böyle güzel bir uğraş içerisinde olan çocuklarımızı gönülden kutluyorum. Çocuklarımız bu yarışmaya büyük bir heyecan ve istekle çalışarak emek verdiler. Bizim nezdimizde hepsi birincidir. Ayrıca Belediyemiz imkânlarını böyle yararlı bir çalışmaya sundukları için Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'na teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: