Peygamber Sevdalıları Vakfı Salavat Seferberliği başlattı

​Peygamber Sevdalıları Vakfı, mevlid etkinliklerinin habercisi olan salavat seferberliğini başlattı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Salavat Seferberliği başlattı

Advert

Yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen mevlid etkinlikleriyle bilinen Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl da salavat seferberliğini başlattı.

Vakıf adına açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mersin Koordinatörü Hakan Ayçoban, "Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerîm'de Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yüce bir ahlaka sahip olduğunu buyurmuş; kendi ismini, O'nun ismiyle birlikte zikretmiş ve mümin bir kul olmayı, O'nun nübüvvetine iman şartına bağlamıştır. Yerde ve gökte olan her şeyin tek sahibi olan Allah'ın sevgisine ve affına nail olmanın yolu, Allah'ın sevdiğini sevmekten geçer. Hz. Peygamberi (Sallallahu aleyhi ve sellem) sevmek; beşerî bir insanı sevmenin ötesinde, imani bir bağlılıktır. O'nun sevgisi; dünya ve ahiretimize yön veren bir sevgidir." ifadelerini kullandı.

"Efendimizi sevmenin ölçüsü O'na çokça salat ve selâm getirmektir"

Hazreti Muhammed Mustafa'nın (Sallallahu Aleyhi Vesellem), "Muhabbetlerini ifade etme yöntemlerinden biri de sevdiği kişinin ismini sık sık zikretmesidir." Resul-i Ekrem Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salat ve selâm getirmek olduğunu söyleyen Ayçoban, şöyle devam etti:

Zira seven kişi, sevdiğini dilinden ve gönlünden hiç düşürmez. Müminler; O'nu her fırsatta anmalı, her fırsatta 'Allâhümme salli alâ Muhammed' veya 'Allâhümme salli âlâ Muhammed'in ve âlâ âli Muhammed' yahut 'sallallahu aleyhi ve sellem' diyerek sevdasını naçiz kelimelere dökmelidir.
Böylelikle En Sevgiliyi anan diller ve kalpler, mutmain bir hal alır. 'Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.' Hadis-i şerifinden, Efendimize yakınlaşmanın bir yolunun da O'na salavat getirmekle mümkün olduğunu öğrenmekteyiz. Bu hadis-i şerif, müminlere bir müjde niteliğinde olup O'na yakınlaşmanın yolunu da göstermektedir.

"Pandemi zamanında insanlığa şifa olacak Peygambere zikirdir"

Ayçoban, "Salgının insanlığı sıkıp sarmaladığı bu günlerde insanlığa şifa olacak peygamber sevdasını; salavatlarla dillerde ve gönüllerde zikredilmesini sadra şifa olarak görmekteyiz. 'Üzerime Salâvat-ı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (Celle Celalûhu) affeder. Allah'ın affettiği kimse için bütün varlıklar rahmet okurlar.'

Yerlerde ve göklerde ismi övülen ve anılan Sevgili Efendimizi her andığımızda, gökteki meleklerin bizler için mağfiret dileyerek günahlarımızın affedilmesi için Allah-u Teala'ya yalvardıklarının bilincinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizi anmak, O'na olan sevgi ve bağlılığımızı pekiştirmek için her yıl bir dizi etkinlileri tertip etmekteyiz. Bu etkinliklerimizden biri de 'Salavat Seferberliğidir'.

Bu münasebetle bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Her Güne Binler Salâvat' diyerek Salavat Seferberliğini başlatmış bulunmaktayız.

Mart ve Nisan aylarında salavat-ı şerifelere ağırlık vermekle beraber, ömür boyu devam edecek bu seferberliğe küçükten büyüğe bütün Peygamber Sevdalısı kardeşlerimizi, Hazreti Peygambere olan muhabbetlerini gönülleri ve dilleriyle ilan edip zaman ve mekân sınırlaması olmadan Salavat Seferberliğine katılmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: