Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kontrollü Normalleşme sürecini açıkladı

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılacağını, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kontrollü Normalleşme sürecini açıkladı

Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından Kontrollü Normalleşme sürecini ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkerken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması  sürecek.

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda, 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dâhil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye geneli faaliyetlerini sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebileceklerdir.

Halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Kamumun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme, düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde sokağa çıkma süresi arttırılacaktır.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi; yüksek ve çok yüksek bölgelerde 50 kişiyi geçmemek  ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir." (İLKHA)

NOT:

❝Normalleşme sürecinde❞

????Orta risk kapsamında Elazığ`da

????Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması kalkıyor.

????Lokanta, kafe, restoran ve benzeri yerler, 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasitesiyle açılacak.

????21.00 -05.00 arası sokağa çıkma yasağı devam edecek.

 

Advert

Paylaş: