Elazığ'da TOKİ konutlarının kura şekli rahatsızlığa neden oldu

Elazığ'da 4700 konut için çekilen kuralar konusunda sosyal medyada rahatsızlığını belirten Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş ve Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter İLKHA`ya açıklamalarda bulundular.

Elazığ'da TOKİ konutlarının kura şekli rahatsızlığa neden oldu

AFAD Elâzığ İl Müdürlüğü tarafından 5 Mart Cuma günü deprem konutlarının kurası çekilmişti. Yemişlik, Çatalçeşme, Zafran ve Karşıyaka Mahallesi’nde yapılan ve kuraları çekilen konutların hak sahipliği listesi açıklanmıştı.

Yapılan kuralarda mahallelerin karma bir şekilde çekilmesi ise halk tarafından tepkiye neden oldu. Konu ile ilgili çözüm arayışı içerisinde olan Elâzığ mahalle muhtarlarndan, Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahin, Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş ve Kültür Mahallesi Muhtarı Murat Biter  bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı mahalle muhtarları adına yapan Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş;

Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş

“24 Ocak Elâzığ depreminden sonra Cuma günü çekilen kuralar akabinde mahalle sakinlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda böyle bir açıklamaya gerek duyduk. Gerek kuraların toplu çekilmesine karşı gerek bir mahallenin diğer mahalleye taşınması ile alakalı, 2+1 evler ile alakalı ve Karşıyaka Mahallesinin TOKİ’lerinin kuralarının bu kuralara dâhil edilmesiyle alakalı vatandaşlar ciddi mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyeti dile getirmek istiyoruz.” dedi.

Elazığ'da TOKİ konutlarının kura şekli rahatsızlığa neden oldu

Karataş sözlerinin devamında:

“Aylardır merakla beklenen kuralar çekildi. Ancak kuraların karma çekilmesi vatandaşı pek memnun etmedi. Kimi Çatalçeşme’den şikâyetçi kimisi Karşıyaka’dan. Kalabalık yaşayan ailelere 2+1 ev çıktı, yalnız yaşayan kişiye 3+1. Kiminin işine uzak, kiminin okuluna. Sosyal medya hesaplarında ve birçok yerde becayişle alakalı yazılar görüyoruz, okuyoruz. İnsanların daha fazla mağduriyet yaşamamaları için bir nebze de olsa mağduriyetleri gidermek adına becayiş merkezleri kurulmalı ve hiç yoksa bu iş profesyonelce yapılmalıdır. Sayın Vali Beyden, Milletvekillerinden, Belediye Başkanından rica ediyorum becayişle alakalı ‘Becayiş Koordine Merkezi’ kurulsun. Özellikle 24 Ocak depreminden bugüne kadar, çalışan çabalayan, gecesini gündüzüne katan Elazığlı Muhtarlara çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Orta hasarlı binalardaki mağduriyetlerin devam ettiğini belirten Karataş

“Ayrıca 27 Aralık depreminden sonra orta hasarlı binaların sonuçları hala açıklanmadı. Bundan dolayı vatandaş çok ciddi mağduriyet yaşamakta. Bunların da bir an önce vatandaşa açıklanması gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü bir ay önce Vali Bey 499 tane orta hasarlı binanın ağır hasara dönüştüğünü bildirdi. Vatandaş ağır hasarlı evlerin içerisinde oturmakta. Deprem bölgesi olan şehrimizin yeni bir depremi yaşamasıyla birçok tahribata maruz kalacağını bildiğimizden dolayı, bir an önce vatandaşların ne yapması gerektiği noktasında bilgilendirilmesini rica ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Paylaş: