HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı “Dünya Kudüs Haftası” mesajı yayınladı

Dünya Müslüman Âlimler Birliğinin Recep ayının son haftasını “Dünya Kudüs Haftası” olarak ilan etmesi üzerine İl Başkanı Yasin Kavaklı bir mesaj yayınladı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı “Dünya Kudüs Haftası” mesajı yayınladı

Advert

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Kudüs, İslam’ın kontrolüne girdiği günden beri Müslümanlarla birlikte Musevilerin de Hristiyanların da ibadet hürriyetini sağlamıştır. İnsanlar yüzyıllarca huzur ve güven içerisinde inandıkları gibi ibadetlerini yerine getirme konusunda bir sorun yaşamamışlardır.

Ümmet gaflete düştüğü için İşgal edilen Kudüs'ün 88 yıllık esaretine son verip hürriyetine kavuşturmak ve gaflet uykusundan uyandırmak Selahaddin Eyyubi’ye nasip oldu. Bu fetihte en büyük etken, ümmetin Kudüs’ün kurtuluşu hedefinde birleşmeleri oldu. Bugün de zaferi getirecek güç, ihtilaflar bir kenara bırakıp, ırkçılıktan, mezhepçilikten kurtularak Kudüs hedefinde birleşmekle mümkün olur.

Bugün iki milyara yakın Müslüman, kardeşlik hukukunu terek dip ihtilafa düştüğü için siyonistler mübarek beldeleri postalları ile kirletmektedir. Allah, Kur'an'da Mescidi Aksa'dan söz etmiş, çevresi ile birlikte mübarek kılındığını buyurmuştur. Üzerinden binlerce yıl geçse de Müslümanlar Aksa sevdasından vazgeçmeyecektir. Aksa'nın işgal altında olduğunu unutturmamak ve gelecek nesillere bu uğurda verilen mücadeleyi miras bırakmak en önemli görevlerimizden biridir.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği’nin çağrısı üzerine, Miraç gecesinin içinde bulunduğu Receb ayının son haftası İslam âleminde 'Dünya Kudüs Haftası’ olarak anılacaktır. Beyt-ül Makdis'in işgal altında olduğunu unutturmamak ve onun özgürlüğü için verilen mücadeleyi diri tutmak adına önümüzdeki yıllarda da Dünya Kudüs Haftası’nı İnşallah kutlamaya devam edeceğiz.

Vahdetin sembolü olan Kudüs’ün özgürlüğü ve ümmetin birlik ve beraberliğinin sağlanması için atılmış her adım bizim için kıymetlidir. Dağılıp bölünmüş Müslümanların Kudüs'ün etrafında birleşmesini Allah'tan niyaz ediyorum.”

Advert

Paylaş: