Elazığ'da imzalanan tekstil projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacak

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu tarafından Elazığ Valiliği’nde gerçekleştirilen törende imzalandı.

Elazığ'da imzalanan tekstil projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacak

Advert

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Elazığ ilinde önemli bir paydaş olan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile daha önce 3 adet proje yürüten Fırat Kalkınma Ajansı deprem sonrası Elazığ ilinin en önemli sorunu olan işsizliğe 3 bin istihdam sağlayarak önemli bir çözüm sunabilecek yeni bir proje yürüteceğini belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık şunları dile getiridi:

EOSB Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi adı ile yürütülecek 20 milyon bütçeli proje kapsamında bölgemizde canlanan tekstil ve hazır giyim sanayinin kısa vadede yatırım yapmasını sağlayacak ve yaklaşık 3.000 istihdam sağlayacak. 14 adet tekstil sektörüne yönelik üst yapı tesisi kurulacaktır. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında oluşan işsizlik sorununun çözümüne yönelik ilde atılan en önemli adım olarak ortaya çıkan projenin 20 milyon TL toplam bütçesinin 18 milyon TL’lik kısmı CMDP katkısı olacaktır. Tekstil sektöründeki yatırımcıların hizmetine sunulacak olan üst yapı projesinin 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Projenin Elazığ’a ve Bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Elazığ Valiliğinde proje için imza atıldı. (İLKHA)

Advert

Paylaş: