Elâzığ’da mahalle muhtarı darp edildi

Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakmak’ın, TOKİ çalışanı bir vatandaş tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Elâzığ’da mahalle muhtarı darp edildi

İddiaya göre Elazığ’da deprem sonrası yapımı devam eden TOKİ konutlarının bulunduğu Mustafapaşa Mahallesi’nde malzeme yüklü tır sürücüsü yolu trafiğe kapattı. Yolun kapanmasına sinirlenen araç sürücüleri ise tır şoförü ile tartıştı. Olay, mahalle muhtarlığının önünde cereyan edince Muhtar Yusuf Çakmak da olaya müdahale etti.

Muhtar Çakmak, bundan sonra yaşananları şu şekilde aktardı:

“Tabii ki bugünkü olaydan dolayı üzgünüz. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ben muhtarlıkta oturuyordum. 3-5 tane arkadaşım da yanımdaydı. Dışarıdan ses geldiğini duydum. Ben de olay yerine gittim. Tır, yolu kapatmış, 2 tane genç arkadaşımız taksiyle gelip yanaşmışlar. Tır şoförü, kafasını taksinin içine koyarak hakaret etti. Ben de dedim ki, ‘Ayıptır, vatandaşa neden böyle söylüyorsun. Hem yolu kapatmışsın, iznin de yok, hem de vatandaşa hakaret ediyorsun. Ben mahalle muhtarıyım.’ dedim. Dedi ki, ‘Sen mahalle muhtarıysan devleti arkana almışsın sen de çakalsın.’ Ondan sonra olaylar başladı. Silah çektiğimi iddia etmiş, hâlbuki silah çekmemiştik. Şahitlerimiz var. Allah rızası için ben görevimi yapmaya gitmiştim.”Elâzığ’da mahalle muhtarı darp edildi

Muhtar Çakmak, şoförün kendisini darp ettiğini, kafasına taş ile vurduğunu, elinde, belinde ve dizlerinde yaralanmalar olduğunu belirtti.Elâzığ’da mahalle muhtarı darp edildi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, “Muhtarımıza yapılan saldırının hepimize yapıldığını ifade etmek isterim. Muhtarımız burada devletimizi temsil ediyor. Görevini yaparken bir saldırıya uğradı. Duyar duymaz arkadaşımızın yanına geldik. Elazığ’da birçok sahipsizlik varken biz muhtarlar arsında bir sahipsizlik yok.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan arbededen sonra olay yerinde kendisine ilk müdahalenin yapıldığını ifade eden Çakmak, tır şoföründen şikâyetçi olduğunu belirtti.

Tır şoförü ise ifadesi alınmak üzere Emniyete götürüldü. (İLKHA)

Paylaş: