​Soykırım nitelemesine Palu'dan tepki: İncirlik ve Kürecik kapatılsın

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesine tepki gösteren Palulular, buna karşılık Türkiye'deki ABD üslerinin kapatılmasını gerektiğini ifade ettiler.

​Soykırım nitelemesine Palu'dan tepki: İncirlik ve Kürecik kapatılsın

ABD ve NATO'nun toplamda Türkiye'de onlarca üssünün bulunduğunu ve bunların kapatılmasının zamanının geldiğini belirten Palu Avcılar Kulübü Başkanı Gıyasettin Şahin, soykırımı nitelemelerin şiddetle kınadığını söyledi.

"İçimizdeki Ermeni ve PKK sevicileri temizlenmeden Amerika'yı kınamamızın bir anlamı yoktur." diyen Şahin, "Bunun yanında kınamaktan ziyade bir adım atılması gerekiyor.  Amerika'nın Adana'daki üssü, Kürecik, Diyarbakır ve NATO'ya ait üslerinin kapatılması ve Amerika'ya şiddetli bir cevap verilmesi gerekiyor." dedi.

Geçmişi soykırım ve katliamlarla geçen bir devletin Türkiye'yi soykırım ile suçlamasının manidar olduğunu belirten Paluspor Başkanı Bahattin Canpolat, "Biden'ın yapmış olduğu açıklamayı nefretle kınıyoruz. Ecdadımız 72 milleti bir arada tutmuştur. Bunun mayasında İslam vardır. İslam tarihinde ne soykırım ne de katliamlara yer vardır. Devletimizden isteğimiz İncirlik ve Kürecik'in bir an önce kapatılmasıdır." dedi.

Palu Kalekent Mahalle Muhtarı Vedat Hekimoğlu ise şunları söyledi: "Amerika yakın tarihte ve geçmiş tarihte yaptıklarına baksın, ona göre konuşsun. Türkiye'nin de buna acilen cevap vermesini, özellikle Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılmasını istiyoruz."

Kızılay Palu İlçe Başkanı Bayram Yaman, geçmişin karartıldığını belirterek, "Adaletin ve merhametin timsali olan Osmanlı'ya hiç kimse çamur atamaz.  ABD'nin yapmış olduğu açıklamayı kabul etmiyoruz; önce bir kendi kirli geçmişlerine baksınlar. Türkiye'nin ilerlemesini engellemeye çalışan Amerika, şimdi bir soykırım yalanıyla ülkemizi lekelemeye çalıyor. Buna biz kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bunun karşılığını verecektir." dedi.

"Dünya'daki en büyük katil Amerika'dır"

"Dünyada katil bir devlet varsa o da Amerika'dır." diyen emekli Vedat Bahçeci, şunları söyledi: 

"Amerika kıtası kızılderililerindi. 15-20 milyon kızılderiliyi katlettiler ve orayı aldı, oraya yerleşti. Afganistan'a, 'huzur ve refah götüreceğim.' dedi ve tüm Müslümanları katletti. Dünyadaki tüm Müslümanları katleden Amerika'dır. Irak'a demokrasi getirecekti. Saddam'ın heykelini yıktılar. İnsanlar alkışladı. Sonunda ne oldu. Zulüm, işkence getirdi. Ne din, ne namus, ne iman, ne ahlak hiçbir şey kalmadı. Dünya'daki en büyük katil Amerika'dır. Osmanlı ise tarihine baktığımız zaman hiçbir millete zulüm etmemiştir. Ermeni, Yahudi, Hristiyan, Çerkez, Laz, Türk, Kürt ile kardeş gibi geçinmiştir. Biz ülke, devlet ve millet olarak rengi, dil, dine eşit seviyede davranırız. Çünkü biz Allah'tan korkuyoruz. Biz yapmaz isek Allah bizden bunun hesabını sorar. Ama onlar Allah'tan korkmadıkları için herkesi eziyorlar, her türlü yalan ve iftirayı atıyorlar. Ama en sonunda biz Müslümanlar galip geleceğiz." dedi.

Küfrün tek millet olduğunu belirten Feti Baloğlu da Müslümanları birlik ve beraberliğe davet etti.  (İLKHA)
 

Paylaş: