​İHH Kovancılar Ramazan faaliyetlerini açıkladı

Kovancılar ilçesinde faaliyet gösteren İHH, Ramazan ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı.

​İHH Kovancılar Ramazan faaliyetlerini açıkladı

İHH'nın 30 yıla aşkındır mazlum coğrafyalarda bulunan muhtaç, yetim ve mağdur ailelerin sofralarına hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdığını belirten İHH Kovancılar Şube Başkanı Hüseyin Yılmaz, kendilerinin Ramazan ayında yapmış oldukları faaliyetleri şu şekilde açıkladı:

"Kovancılar İHH olarak bizler Ramazan ayında; 350 ailemize gıda paketi, 150 ailemize 25 kilogramlık un ulaştırdık. 20 bin TL zekat ve fitre yardımında bulunduk. Kovancılar ilçesinin hayırseverlerinin aracılığıyla Suriye ve Afrika'da 1550 kişiye iftar yemeği dağıttık. Yine bu ülkelerdeki muhtaç ailelere 40 kolilik gıda paketi yardımında bulunduk. Afrika'da 7 su kuyusu açtık ve 8. kuyu için ise girişimlerimiz devam ediyor. Bir hayır sahibinin aracılığıyla 35 yetim çocuğu Elazığ İline götürerek giyim ve ayakkabı alımında aracı olduk. Bir yetim ailemizin bize bildirilen borçlarının tamamını ödedik. Allah hayır sahiplerinden razı olsun. İyilik paylaştıkça çoğalacaktır.” dedi. (İLKHA)

Paylaş: