Elazığ`da asfaltı dökülen yolun yeniden kazılmasına mahalle sakinlerinden tepki

Elazığ Belediyesi tarafından bir şirkete ihale edilen Ulukent Mahallesi'nin alt yapı ve asfalt çalışması işi daha bitmeden patlayan borular nedeniyle 17 yerden yolun yeniden kazılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Elazığ`da asfaltı dökülen yolun yeniden kazılmasına mahalle sakinlerinden tepki

Advert

Elazığ merkez Ulukent Mahallesi'nin ana caddesi üzerinde bir kilometrelik eski yol üzerindeki alt ve üst yapı ihalesi Elazığ Belediye tarafından yüklenici firmaya verildi.


2 ayda bitmesi gereken çalışma 6 ayda bitirildi. Sona gelinen yolda sıklıkla meydana gelen arzaya bağlı olarak suların kesilmesi mahallelinin tepkisine neden oldu.

CELAL BALOĞLU

Çalışmaların düzgün yapılmadığını belirten mahalle sakini Celal Baloğlu, "Kazılan kanallara yerleştirilen boruların altına ve üstüne kum koymadılar, çakıl koydular. 60 tonluk büyük araçlar kanalın üstünden gittiği zaman borular kırılıyor. Böyle iş olmaz, çok yazık. Şu ana kadar 17 yerde patlaklar oluştu. Yeni bitmiş sıfır asfalt söküp, yapıyorlar. Bu paralar milletin cebinden çıkıyor." dedi.

Ulukent yolunun 2 ayda yapılacağını söylemelerine rağmen, bu yolun 7-8 ayda ancak bitirildiğini, alt yapısının iyi olmaması dolayısıyla yağmur birikintilerinin oluştuğunu vurgulayan mahalle sakinlerinden Musa Özdemir ise şunları söyledi:

Asfaltı yeni dökülmüş ama her yerinde yamalar var. Toplam yapılan yol bir kilometre. Bu yolu gezdiğiniz zaman 20-30 tane yama olduğunu göreceksiniz. Lagar kapağını yol seviyesinin üstüne getirmişler.  Bir araba logar kapağını görmeden çarparsa takla atabilir. Kaldırımları küçültüp yolu küçülteceklerini söylediler. Ama tam tersini yaptılar. Kaldırımları genişletip, yolu daralttılar. Yolun ortasında refüj dediğimiz yerde 25-30 yıllık ağaçlar vardı. Hepsini kaldırdılar yerine beton, demir çok değişik bir şey yaptılar. Bende bu mahallenin bir esnafıyım, bu mahallede yaşayan biriyim bu yapılanları tasvip etmiyorum. Burada direkleri getirmişler ama akşamları ışıkları açmıyorlar. Burada bu nedenden dolayı çok kazalar oldu, olmaya devam edecektir. Yani bu yolu rezil ettiler.

Asfaltı dökülen yolun yeniden kazılmasına mahalle sakinlerinden tepki
“Bozuk yapılan bu yolun paraları cebimizden çıkıyor”

Olaya tepki gösteren Özdemir, "Logar kapağındaki arıza nedeniyle 153 ve fen işlerini aradım. Ekipleri her gelişinde sıfır asfaltı 9 kez kazdılar, kapattılar. Yarın yine arıza verecek ve yine gelecekler. Bu sorun bu şekilde devam ediyor. Bu yolu yeni yapmalarına rağmen bir yıl sonra tekrar söküp yerine yenisini yapacaklar. Bu yol için devlet bu firmaya para verdi. Bu yol yapıldı, tamam eyvallahta, yol bitmeden tekrardan kazıldı. Bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor. Burada sular hep boş yere gidiyor.  Hepsi garibanın cebinden atık su olarak gidiyor." dedi.

Asfaltı dökülen yolun yeniden kazılmasına mahalle sakinlerinden tepki

“Şu an yol berbat oldu, asfalt komple bozuldu”

Mahalle sakinlerinden Aydın Balanyan ise şunları söyledi:

AYDIN BALANYAN

"Verilen bu emeğe yazıktır. Belediye'nin yerinde oturarak bunu denetlememesi olmaz. Bu yol 5-6 kez patlak verdi. Belediye'nin buna bir an önce sahip çıkması lazım. Bir de yol üstündeki ışıklar çok geç geliyor. Karanlık olmasından dolayı kavşakta çok kaza oluyor. Bunu da yapmasını rica ediyoruz. ‘Ben verdim, şirket yapsın’ demekle bu işler yürümez. Belediye'nin gelip bu yola bakması lazım. Kanalizasyon yüksektir, yol alçaktır. Acaba buna tekrar asfalt dökme imkanı mı var yoksa böyle bu şekilde mi bırakılacak. Eğer bu şekilde bırakırsa yazıktır bu emeğe. En azından bu ızgaralar biraz aşağı çekilsin veya yeniden asfalt dökülsün ki güzel olsun." dedi. (İLKHA)


 

Advert

Paylaş: