Halep için “Çöp olmasın, şifa olsun” projesi

Elazığ’da belediye, İHH ve Memur-Sen işbirliğiyle, yoğun bombardıman altında bulunan Halep’e ilaç ulaştırmak için “Çöp olmasın, şifa olsun” projesi başlatıldı.

Halep için “Çöp olmasın, şifa olsun” projesi

Advert

 

Elazığ’da belediye, İHH ve Memur-Sen işbirliğiyle, yoğun bombardıman altında bulunan Halep’teki sağlık sorunlarına dikkat çekmek için,  “Çöp olmasın, şifa olsun”  ismiyle ilaç kampanyası başlatıldı.

Düzenlenen basın açıklamasıyla duyurulan kampanya hakkında bilgi veren İHH Elazığ İl Başkanı Erdal Altunbaş, “Çöp olmasın, şifa olsun” sloganıyla bir ilaç seferberliği başlatacaklarını söyledi.

Altunbaş, “Bu ilaç seferberliğini ilk olarak israfı önlemek adına, da ha önemlisi ise bugün insanlık dramlarının en önemlisinin yaşandığı Halep’e göndermeyi planlıyoruz. 4 yüz binden fazla insanın öldüğü, birçok insanın sakat kaldığı, milyonlarca insanın ise vatanından koparıldığı, mülteci olarak gittikleri başka ülkelerde muhtaç bir şekilde yaşadıkları bir dramın neticesinde bizim yapabileceğimiz ise bu yardımı Halep’e ulaştırmaktır. Halep’e ilaç olmaya, çare olmaya bir adım atıyoruz. İnşallah yapacağımız bu çalışmada halkımız bizi yalnız bırakmayacak.” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise Halep’e yardım konusunda Müslümanların büyük sorumluluk altında olduğunu vurgulayarak, “Özellikle Suriye ve Halep’te meydana gelen vahşete, ‘bana ne’ demeden yardım için bir aradayız. Son kullanma tarihi geçmemiş ilaçlarımızı çöpe değil Suriye’de ki evlatlarımıza, kardeşlerimize onların yaralarına merhem olsun diye ilaç gönderme kampanyamızı başlatıyoruz.” diye belirtti.

İslam âleminin bugün maalesef adeta kan ağladığını söyleyen Yanılmaz, “Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de zalimler bütün oyunlarını oynamaktadırlar. Ortadoğu’da, petrol için binlerce çocuğun ölümüne göz yummaktadırlar. Bunlar dünyanın başına musallat olmuş olan vahşilerdir. Dünyayı sömürenler, oradaki yer altı ve yer üstü zenginlikleri sömürmek için insanları katledenler ne kadar sorumlu ise oraların başında bir gün daha kalabilmek için bunu kendi vatandaşına, halkına yapanlarda o kadar sorumludurlar.” ifadelerini kullandı.

İlaç kampanyası kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarına ilaç toplama kutuları bırakıldı. Kampanyaya katılmak isteyenlerin, fazla ilaçlarını bu kutulara bırakarak veya İHH İl Temsilciliğiyle irtibata geçebilecekleri belirtildi. (İLKHA)

Advert

Etiketler:
Paylaş: