Elazığ`da Siyer Yarışması coşkuyla geçti

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından ​Elazığ ve ilçelerinde gerçekleştirilen siyer yarışmasına Elazığlılar büyük ilgi gösterdi.

Elazığ`da Siyer Yarışması coşkuyla geçti

Advert

Türkiye geneli düzenlenen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması'na Elazığ, Kovancılar, Karakoçan, Maden ve Palu ilçelerinde Siyer Yarışmasına katılım coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

Elazığ`da Siyer Yarışması coşkuyla geçti

Sabahın erken saatlerinde çocuklarıyla birlikte okula gelen veliler, çocukları yarışmada soruları cevaplarken onlarda heyecanla çocuklarını beklediler. Peygamber Sevdalıları Vakfı gönüllüleri velilere çay, şeker ve kolonya ikramında bulundu.

Elazığ`da Siyer Yarışması coşkuyla geçti

Sınava katılan Tuana Sara Gök Peygamberimizin hayatını okurken bazı bölümlerde duygulanarak ağladığını ve Peygamberi çok sevdiğini belirterek şunları ifade etti:

Abdullah Gök

“Okulda kitap veriyorlardı. Kitap güzeldi, güzel anlatıyordu. Peygamberimizin hayatını öğrenmiş olduk.  Sınavı kazanamayanlar üzülmesin.  Konu sınavı kazanmak değil, konu Peygamberimizin hayatını öğrenmek. Ben sınava çalışırken Peygamberimizin hayatını okuduğumda ağladığım çok olmuştur. Kitabı okurken kitaptaki her sayfa beni etkilemiştir. Çünkü onun hayatı çok güzel.  Onun bize verdiği çok bilgi var. Ben Peygamberimizin hayatını çok beğeniyorum. Her zamanda onu çok seviyorum.” dedi.

Elazığ`da Siyer Yarışması coşkuyla geçti

Abdullah Gök çocuğunu sınava getirdiğini, böylesi güzel bir sınavı hazırlayan tüm yetkililere teşekkür ederek, güzel bir ortam içinde öğrenicilerini beklediklerini belirtti.

Yunus Emre Polat

Çocuğunu okula getiren Fethi Polat, gençlerin Peygamber hayatını öğrenmeleri için sınav yaptıklarını çok güzel bir yarışma olduğunu ve oğlunun da bu sınava hazırlandığını, Peygamberimizin hayatının insanlığa İslami ahlak, kültür ve eğitimin öğrenilmesine vesile olan bir hayat olduğunu belirtti.

"Çok seviyoruz O`nu.”

Siyer Yarışma kitabını 3 kez okuyarak hazırlandığını belirten Elif Aydın,

Elif Aydın

“Kitapta önemli yerleri özet çıkarıp tekrar yaptım. Okulumuzda deneme yapıldı. Oradaki soruları çözdüm. Okuduğum kitapta beni etkiyen bölüm, Peygamberimize o kadar işkence yaptılar, dağlar meleği gelip ‘Bu dağı müşriklerin üzerine atayım.’ dedi. Peygamberimiz ‘Hayır, onların sadece Müslüman olmasını istiyorum.’ Peygamberimiz iyi kalpli bir insan, çok merhametli bir insan. Çok seviyoruz O`nu.” dedi.

"Efendimiz yegâne birleştirici unsurdur"

Bir kızı ve bir oğlunu sınava getiren İsrafil Karamazı,  

İsrafil Karamazı

“Peygamber Sevdalıları 11'inci Siyer Yarışması düzenledi. Kendilerine çok teşekkür ederim. Her siyasi anlayış ve görüşten insanın çocuğunun elinden alıp buraya getirmesi bu yarışmaya katılması önemli bir konuydu.  Buda gösteriyor ki Peygamber Efendimiz yegâne birleştirici unsurdur. Başka birleştirici unsur aramaktansa Peygamberimizin öğreti ve ahlakına sarılarak toplumda ki bu yozlaşma ortadan kalkar.” ifadelerini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kovancılar Temsilcisi Mesut Güneş, daha çok okullarda çalışma yürüttüklerini, Kovancılar Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulların kendilerine destek olduğunu belirtti.

Güneş yaptığı açıklamada, “ Sınav öncesi çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürü ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Önceki yıllar da düzenlediğimiz yarışmalarda katılım 100-150 kişi ile sınırlı kalıyordu. Ama bu sene 700`ün üstünde bir katılım gerçekleşti. Halkımızın teveccühü ile inşallah bu katılım daha da fazla olacaktır. Bugün yarışmamızı yaptık. Çok şükür yarışmamız güzel geçti. Biz öğrencilerimizde ve velilerimizde büyük bir sevgi, aşk özlem gördük. Buraya gelen velilerimiz vardı. Kendileriyle ilgilendik. Çay şeker ikramımız oldu. Kendilerinden bu tür yarışmalar hakkında görüş aldık. Kendileri de bu tür organizasyonların olması gerektiğini vurguladılar.” dedi.

Mesut Güneş tüm katılımcılara ve çalışan gönüllülere teşekkür etti. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: