Mustazaflar Cemiyetinden Dünya Kudüs Günü mesajı

​Siyonist işgal çetesinin Filistin toprakları üzerinde Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çekmek ve gündemde tutmak amacıyla ilan edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti bir mesaj yayımladı.

Mustazaflar Cemiyetinden Dünya Kudüs Günü mesajı

Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olması münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla düzenlenecek tüm etkinliklere katılım sağlayacaklarını ifade etti.

Salat ve selam ile başlanan mesajda, İsra Suresinin birinci ayeti kerimesine yer verilerek" Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir." diye belirtildi.

Siyonist terör şebekesinin yaklaşık bir asır önce İngilizlerin çevresi mukaddes kılınmış beldelere ekilen fitne tohumu olduğunun belirtildiği mesajda, "Fitne tohumunun acı bir meyvesi olan siyonistlerin işgal ettiği Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın esareti, milyar nüfuslu İslam ümmetine rağmen devam etmektedir. Vehn ve ihtilaf müptelasına duçar olmuş Müslümanlar, tarifi eşsiz nice acı ve katliamlara tanıklık etmekle yetinmektedirler." denildi.

Tarih boyunca haçlı istilalarından siyonist işgaline kadar gerçekleşen fütursuz her saldırının ümmetin gaflet ve parçalanmışlığından cesaret aldığını ve gün geçtikçe söz konusu işgal pervasızlığının artırıldığına dikkat çekilen mesajda, "Oysa Kudüs ve Aksa mücadelesi yalnızca bir ırkın veya devletin vazifesi değil, bilakis İslam ümmetinin tamamını ilgilendiren ulvi bir sorumluluktur. Dolayısıyla siyonist zulmüne maruz kalan mazlum coğrafyada yaşanan elim hadiselerden, ümmetin bütünü sorumludur ve Kudüs’ün yeniden fethinde gücü nispetince mesuliyet taşımaktadır." ifadelerine yer verildi.

Mesajın devamında, "Mustazaflar Cemiyeti olarak Kudüs ve Aksa’nın özgürlüğü için atılacak her adımı desteklediğimizi belirtir; bu vesileyle, her yıl Ramazan’ın son Cuma günü idrak edilen Kudüs Günü kapsamında yapılacak olan kitlesel basın açıklamaları ve etkinliklere başta temsilciliklerimiz ve üyelerimiz olmak üzere tüm Müslümanların katılımını bekleriz." denildi. (İLKHA)
 

Paylaş: