Gayrimenkul alım ve satım işlemleri noterliklerde yapılabilecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Atacağımız yeni adımla gayrimenkul alım ve satım işlerini Tapu Sicil Müdürlükleri yanında noterliklerin de yapılmasına imkan sağlıyoruz." dedi.

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri noterliklerde yapılabilecek

Bakan Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada noterlerin şu anda değişik görevler yaptığını hatırlattı.

Noterlik müessesinin ülke sisteminde bir güven müessesi olduğunu belirten Bozdağ, "Atacağımız yeni adımla gayrimenkul alım ve satım işlerini Tapu Sicil Müdürlükleri yanında noterliklerin de yapılmasına imkan sağlıyoruz." dedi.

Bozdağ, "Bu düzenlemeden sonra Türkiye’de gayrimenkul alım ve satımı yapan her bir vatandaşımız bir yandan isterse Tapu Sicil Müdürlüklerimize giderek bu işlemi yapabileceği gibi noterliklere de giderek bu işlemi yapabilme imkanına kavuşacaktır. Noterlere gitmek veya Tapu Sicil Müdürlüğüne gitmek tamamen vatandaşımızın tercihine bırakılmaktadır. Ama noterliklere bu yetki ve görevin verilmesi vatandaşlarımız için çok büyük kolaylıklar ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz. İnsanımız bu tercihten dilediğini kullanacak ve bu sistem işleyecek." ifadelerini kullandı.

"Güvenlik riskleri hiç olmayacak"

Tapu devir işlemleri,  alım satım işlemleri sırasında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüyle Noterler Birliğinin ortak çalışmalar yaparak güvenli bir sistemi hayata geçireceklerini söyleyen Bozdağ, "İşlem noterde yapıldığı an aynı şekilde Tapu Sicil Müdürlüğündeki kayda aynı anda düşecek. Dolayısıyla arada bir fasıla da olmayacak, güvenlik riskleri de hiç olmayacak. Vatandaşımızın hakkını hukukuna koruyan güvenlik bütün tedbirlerini de içeren adımlar bunun içerisinde olacaktır. Bu da son derece önemli ve yeni bir gelişmedir. Hem vatandaşlarımız için büyük bir kolaylık olacak hem de yeni bir kapıyı Tapu ve Sicil Müdürlüklerinin yanında vatandaşımızın önüne koymuş olacağız. Bu da çok önemli bir reform ve önemli bir değişimdir." diye konuştu. (İLKHA)
 

Paylaş: