Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı

AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, arpa ve buğday alım fiyatları ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı

Advert

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Tarımsal faaliyetler hem çiftçilerimizin ana geçim kaynağı hem 85 milyonun geleceğine güvenle bakabilmesinin garantisi olması açısından önemli bir sektördür.
Salgın döneminde bu gerçeği hiçbir gıda ürününde sıkıntı çekmeyerek gördük, yaşadık. Yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz, gerçek ne olursa olsun muhalefet ve mandacı ekonomistler buğday ithal ediyoruz yaygarasını tekrarlamaktan geri durmuyor.

Çiftçilerimize sık sık dünyadaki olumsuz gelişmelere işaret ederek bir karış toprağı boş bırakmadan ekim yapmaları tavsiyesinde bulunmuştuk.

Buğday ve Arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını açıklamalar istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl ton başına arpa alım fiyatı 5500 lira ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren çiftçilerimiz yararlanabilecektir.

Ekmeklik buğdayda ton başına alım 6 bin 50 lira ve bin lira prim olmak üzere toplamda ton başına 7 bin 50 lira ödeme yapacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek gösterge konusunun detaylarını da yarın akşam Millete Sesleniş konuşmasında açıklayacağını duyurdu. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: