Elâzığ'da Yaz Kur’an Kursuları eğitim semineri düzenlendi

Elâzığ Müftülüğü ’ne bağlı Cami ve Kur’an kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kur’an Kurslarında görev alan personele yönelik seminer düzenlendi.

Elâzığ'da Yaz Kur’an Kursuları eğitim semineri düzenlendi

Advert

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda; 02 Haziran Perşembe günü Kur’an kursu öğreticilerine,13 Haziran Pazartesi günü ise kurslarda görev alan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik olarak verilen seminerler ilgi ile takip edildi.

Elâzığ'da "Yaz Kur’an Kursuları" eğitim semineri düzenlendi

Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerlerde, "Yaz Kur'an Kursları" uygulama esasları çerçevesinde, kayıtların nasıl yapılacağı, eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için hangi faaliyetlerin yapılabileceği ile ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği gibi konular slayt eşliğinde anlatıldı.

Elâzığ'da "Yaz Kur’an Kursuları" eğitim semineri düzenlendi

Bayan öğretmenlere yönelik sunumlar; Kuran Kursu Öğreticileri Ebru Koç, Sevim Çelik tarafından verilirken, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik sunumlar ise İmam Hatip Ramazan Binici ve Ebubekir Yazar tarafından icra edildi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Selami Aydın, “Çocuk ve ergenlerde gelişim psikolojisi, dini gelişim ve mahremiyet eğitimi” başlıklı bir sunum yaptı.

Elâzığ'da "Yaz Kur’an Kursuları" eğitim semineri düzenlendi

Yaz Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Müftü Aydın, hazırlık yapmadan derslere girilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

“Derslere hazırlıklı gidin”

Müftü Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Verilen doğru ve yanlış din eğitimi bilgilerinin kalıcı olduğu hepimizce malumdur. Faaliyet yaparken hiçbir soruyu küçümsemeyin ve onların yüreklerine dokunmayı ihmal etmeyin. Çocukların seviyesine inmeyi mutlaka önceden planlayın. Bir hocanın ne konuşacağını ne vereceğini daha önceden düşünmeden ve planlamadan sınıfa girmesi inanın yapacağınız bütün faaliyetleri yok eder. Her ders yeni bir başlangıçtır ve tabiri caiz ise çocuklar için bir diriliştir. Bunun tek yolu ise derslere hazırlıklı girmektir. Özellikle çocuklara mahremiyet duygusunu öğretmenin yanısıra aileleri ile irtibat içinde bulununuz çok önemli. Öğrencilerden en az 15 dakika önce kursta olun ve onları evlerine gönderdikten sonra yine en az 15 dakika sonra kurstan çıkın.

Yapacağınız etkinlikleri uygularken usule uygun hareket edelim. Kesinlikle her kurs bir duvar gazetesi çıkarsın. Çocukları resimleri, yazıları ve şiirleri ile bu etkinliğe ortak edelim. Bir de özellikle sizlere şunu tavsiye ediyorum. Kız çocuklarımızı başörtüleri ile hazır hale getirip bir kez de olsa cemaatle namaz kılmayı öğretin. Hurafe bilgilere girmeden Kur’an kıssalarından ve Siyer-i Nebi’den çocuklara anlatımlarda bulunalım.” dedi.

Elâzığ'da "Yaz Kur’an Kursuları" eğitim semineri düzenlendi

Müftü Aydın yaz Kur’an Kurslarının 27 Haziran- 26 Ağustos 2022 tarihleri arası eğitime devam edileceğini belirterek kursların hayırlı olması temennisinde bulunarak,

“Yaz kurslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizin vereceğiniz bilgilerin çocukların gelecekteki hayatına yön vereceğini tekrar hatırlatıyor ve hepinize başarılar diliyorum.” dedi. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: