İlköğretim yıllarında başörtüsü için sürgünden sürgüne üniversite de bölüm birinciliğine

Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne birincilikle giren Amine Şani, bölümünü birincilikle bitirdi. Tesettürü nedeniyle ilk öğretim yıllarında 3 okula sürülen Amine Şani, bütün engellemelere rağmen tesettüründen vazgeçmedi ve büyük bir başarı öyküsü yazdı.

İlköğretim yıllarında başörtüsü için sürgünden sürgüne üniversite de bölüm birinciliğine

İlköğretim 8’inci sınıf öğrencisiyken okula başörtülü gittiği için sürgün edilen, kütüphanede tecrit edilen Amine Şani, baskıcı uygulamalara rağmen tesettüründen vazgeçmedi. Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne birincilikle giren Amine Şani, bölümünü birincilikle bitirdi.

TESETTÜRÜNDEN TAVİZ VERMEDİ!

İzmir’de 8’inci sınıf öğrencisiyken tesettür hassasiyeti nedeniyle 3 farklı okula sürgün edilen Amine Şani, defalarca okulun önünden geri gönderildi. Bir okulda 25 gün boyunca kütüphanede tecrit edilen Şani, baskıcı uygulamalara boyun eğmedi. Tesettüründen taviz vermeyen Şani, lise yıllarındaki azim ve gayretiyle Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne birincilikle girdi. Tesettür hassiyetini ön planda tutan Şani, bölümünü birinci bitirdi.

“İNANCIMIN VE KARARLILIĞIMIN BİR NETİCESİ OLDU”

Mezuniyet töreninde konuşan Şani, “İlköğretimi birincilikle bitirdiğim zaman, öğretmenlerin dahil çevremdekiler öğretimime devam edeceğime inanmıyordu. Bugün birincilikle girdiğim bu bölümü birincilikle tamamlamak sadece inancımın ve kararlılığımın bir neticesi oldu. Hayatım boyunca her zaman sevdiğim şeyleri yaptım. Sevdiği şeyleri yapmanın başarıya ulaştırdığına inanıyorum.  Bugün burada söz veriyorum; bundan sonra da her zaman doğru olduğuna inandığım ve sevdiğim işleri yapacağım.

MÜCADELESİ BİR ROMANA İLHAM OLDU!

Başörtüsü mücadelesi nedeniyle 3 okula sürülen Amine Şani’nin yaşadıkları Muhammed Müfit Yaray’ın Dua Yayıncılık’tan çıkardığı “Amine Sensin” kitabına da ilham oldu. Yaray, arka kapaktaki yazısında Amine Şani’den şöyle bahsetmişti: “Öncelikle belirtelim ki, bu roman, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında İzmir’de ilköğretim 8. sınıf öğrencisi olan Amine Şani’nin yaşadığı gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenerek yazılmıştır. Ancak olaylar roman diline dökülmüştür.”

“BU ONURU BİZE YAŞATAN RABBİMİZE HAMDOLSUN”

Kızının başarısını tebrik eden HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Hacı Şani ise, “Orta okulda kızımı, başörtüsünden dolayı üç okuldan sürgün eden zihniyet! Kızım bu gün üniversitede, çarşafı ile kendi bölümünden birinci olarak mezun oldu. Bu onuru bize yaşatan Rabbimize hamdolsun.” İfadelerini kullandı.

Paylaş: