TMO hububat alım fiyatları güncellendi

Toprak Mahsulleri Ofisi, ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına karar verildiğini açıkladı.

TMO hububat alım fiyatları güncellendi

Ülkede mayıs ayı ortasında lokal olarak başlayan hububat hasadı bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 20'ler seviyesinde olduğunu belirten TMO'nun açıklamasında, hasat, yağış rejimindeki kaymalar sebebiyle birçok bölgede normaline göre yaklaşık 2-3 hafta ötelendiği belirtildi.

Hasat edilen ürünlerin büyük bir kısmının hâlen üretici elinde olduğu ve ticarete konu edilmediği gözlendiği belirtilen açıklamada, "Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafından iç ve dış piyasa gelişmeleri yakından takip edilmekte olup TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve 'Hububat Alım Primlerinin' temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda haziran ayında TMO'ya ürün teslim eden üreticilerimizin primleri temmuzda, temmuz ve ağustos aylarında ürün teslim eden üreticilerimizin prim ödemeleri ise takip eden ay içinde ödenecektir." denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buğday için bin TL/TON, arpa için 500 TL/ton olarak ödenecek "Hububat Alim Priminden" üreticilerin yararlanmaları için ürünlerini en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmış olmaları gerekiyor.

TMO'ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticiler, artırılan yeni alim fiyatlarından faydalanacak; geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacak. (İLKHA)
 

Paylaş: