25 YIL EVLİ KALAN EV HANIMLARINA MAAŞ BAĞLANMALI

Siyaset sahnesine çıktığından bu yana Türkiye siyasetine değişik bir bakış açısı kazandıran HÜDA PAR ezber bozmaya devam ediyor. Kadınlara yönelik hamasi söylemelerin havada uçuştuğu bir dönemde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan kadınlarla ilgili somut ve çok çarpıcı öneriler geldi. Yapıcıoğlu, “Türkiye genelindeki kadınlar gerçekten de HÜDA PAR’ı yakından tanısa, kim olduğunu ve ne yapmaya çalıştığını anlasa, kadınlara yönelik projelerinin ne olduğunu bilse çok daha fazla teveccüh göstereceklerdir. Bizim kadınlarla ilgili önemli önerilerimizden birisi de şudur. 25 yıl boyunca evli kalan ev hanımlarına emekli maaşı bağlanmalıdır.” diyerek yetkilileri harekete geçmeye davet etti.

25 YIL EVLİ KALAN EV HANIMLARINA  MAAŞ BAĞLANMALI

Türkiye'yi karış karış dolaşan Yapıcıoğlu, halkla buluşmaya devam ediyor. Önceki gün vefat eden HÜDA PAR kurucularından Fadıl Şani'nin taziye ziyareti için İzmir'e gelen Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet, ardından Manisa'ya geçti.

Parti teşkilatıyla bir araya gelen Yapıcıoğlu, partisinin Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu'ndan ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getiren esnaf, hayat pahalılığı ve fiyat artışlarından yakındı.

Ayrıca vatandaşlarla da sohbet eden Yapıcıoğlu, esnaf ve vatandaşların sorularını cevapladı.

Esnaf ziyareti sonrası basına değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Manisa'da da ekonomik sıkıntıların yaşandığı benzer tablolarla karşılaştıklarına dikkat çekti.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle piyasanın durgunlaştığını dile getiren Yapıcıoğlu, alım gücündeki düşüşün en çok dar gelirlileri olumsuz etkilediğini kaydetti.

“KADINLARA YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

Kadınlara yönelik çok önemli projelerinin olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Ben şuna inanıyorum eğer toplumumuzdaki, Türkiye genelindeki kadınlar gerçekten de HÜDA PAR’ı yakından tanısa, kim olduğunu ve ne yapmaya çalıştığını anlasa, kadınlara yönelik projelerinin ne olduğunu bilse çok daha fazla teveccüh göstereceklerdir. Bizim kadınlarla ilgili önemli önerilerimizden birisi de şudur.  25 yıl boyunca evli kalan ev hanımlarına emekli maaşı bağlanmalıdır. Dışarıda başkasının çocuğuna bakıcılık yapan birisi 25 yıl çalıştığı zaman emekli olabiliyor. Peki bu memlekete bir çok evlat yetiştiren, onlara sadece bakıcılık değil annelik yapan, hasta olduğu zaman o hastalıklarına bakan, temizliğini yapan, psikologluk yapan, öğretmenlik yapan anneler niçin emekli olmuyor? HÜDA PAR olarak 25 yıl evli kalan ev hanımlarının emekli olması gerektiğini defaatle vurguluyoruz. Yetkililerin bu noktada gereken adımları atması gerekir.” şeklinde konuştu.

“EVLİLİĞİN TEŞVİKİ VE KORUNMASI İÇİN ÇOK CİDDİ TEDBİRLER ALINMALIDIR”

Toplumda ahlaki yozlaşmamın ciddi anlamda arttığını, evliliğin azaldığını ve boşanmaların arttığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, evliliğin korunması ve teşvik edilmesi noktasında ciddi adımların atılmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, “Evliliğin teşviki ve korunması için çok ciddi tedbirler alınmalıdır. Kadına yönelik şiddetin mutlaka durması gerekir, ama bu şiddetin durdurulması adına şiddeti de durdurmayan, ailenin köküne dinamit koyan, evliliği yıkan uygulamalardan şiddetle kaçınılmalıdır. Bu noktada kadın haklarıyla ilgili pek çok şey söylenebilir, HÜDA PAR olarak kadınlara yönelik söylediğimiz şeyler tam anlamıyla anlaşılırsa çok faydalı olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

"ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAMMA RAĞMEN ESNAF İŞLERİN YETERİNCE AÇILMADIĞINDAN ŞİKAYETÇİ"

Yaptıkları ziyareti değerlendiren Yapıcıoğlu, "Manisa'daki sıkıntılar, Türkiye'nin diğer taraflarındaki sıkıntılarla çok benzerdir. Bu ay içerisinde hem emekli maaşlarına hem de asgari ücrete önemli oranlarda zam yapılmasına rağmen esnaf hala işlerin yeterince açılmadığından şikâyet ediyor. Piyasa durgun… Alım gücü iyi olanlar için belki fiyatların yükselmiş olması bir şeyi değiştirmiyor. Zira hali vakti yerinde olanlar alması gereken şeyleri almaya devam ediyor ama özellikle dar kesim, gelir seviyesi düşük olanlar, özellikle sabit gelirliler artan fiyatlar karşısında bir şey alırken kılı kırk yaran hesaplar yapmak zorunda hissediyor, kendini. Bu da esnafın cirosunu düşürüyor." diye konuştu.

"VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNDE CİDDİ BİR ARTIŞ OLMADIĞI MÜDDETÇE BU EKONOMİK SIKINTININ KISA VADEDE GEÇMESİ ÇOK BEKLENMİYOR"

Mevcut ekonomik sıkıntıların çok uzun sürmeyeceği temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu anda küresel manada hem enerji fiyatlarında hem gıda fiyatlarında bir yavaşlama, en azından artış hızında bir yavaşlama görülse de vatandaşın alım gücünde ciddi bir artış olmadığı müddetçe bu ekonomik sıkıntının kısa vadede geçmesi çok beklenmiyor. En azından Manisa'dan edindiğimiz izlenim bu. Mesela konserve malzemeleri satan bir iş yerine girdiğimizde esnaf kardeşimize alışverişin nasıl olduğunu sorduk. O da önceki yıla göre fiyatların çok arttığını, bu nedenle bir durgunluğun yaşandığını, sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından dolayı da ayrıca bir sıkıntının olduğunu ve bu nedenle de konserveye rağbetin önceki yıllardaki gibi olmadığını söyledi. Şimdi tam mevsimindeyken, sebze ve meyvenin ucuzlamış olması gerekirken eğer şu anda konserve yapılmıyorsa ve fiyatlar yüksek geliyorsa mevsimi geçtikten sonra yani turfanda sebzelerin çıktığı dönemde fiyatlar çok daha yükselecektir… Allah dar gelirlilerin yardımcısı olsun.

Yapıcıoğlu daha sonra Manisa ETV'de 'Ramazan Duman ile Gündem' Programı'nın canlı yayın konuğu oldu.

Ziyarette Yapıcıoğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinden Mahmut İrtem, Ege Bölge Koordinatörü Hasan Aşkın, İl Başkanı Sait Seyitoğlu ve teşkilat üyeleri eşlik etti. (İLKHA)

Paylaş: