HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Sosyal konut projesinde 5 ilçemiz unutuldu

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı dar gelirli aileler için yapılacak olan sosyal konutlar hakkında yaptığı açıklamada Elazığ`ın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Sivrice ve Maden ilçelerinin sosyal konuttan kontejan ayrılmadığını belirtti.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Sosyal konut projesinde 5 ilçemiz unutuldu

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, dar gelirli aileler için, ,iktidar tarafından hayata geçirilen sosyal konutların yapımı açıklaması ülke gündeminde yerini aldığını, kiradan kurtulmak isteyen vatandaşların Sosyal Konut Projesine ciddi rağbet gösterdiğini dile getirdi.

Açıklamasının devamında Kavaklı,

"Alacakaya, Arıcak, Baskil, Sivrice ve Maden ilçelerimiz konut dağılımında yer bulmadı"

"Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, dengesiz kira artışlarının önüne geçilmesi ve konut ihtiyacının karşılanması için geniş çaplı sosyal konuta ihtiyaç olduğuna aylar öncesi dikkat çekmiş, açıklamada bulunmuştu. Haklı bir talep olduğu konut projesinin açıklaması ile daha da iyi anlaşılmış olundu.

Sosyal konut projesi kapsamında ilimizde ilk etapta 1651 konut yapılacağı açıklandı. Bu konutlar il merkezi, Yurtbaşı Beldesi, Keban, Ağın, Karakoçan, Kovancılar ve Palu İlçelerinde yapılacağı sayıları ile birlikte kamuoyuna duyuruldu. Ancak Alacakaya, Arıcak, Baskil, Sivrice ve Maden ilçelerimiz konut dağılımında yer bulmadı. Bu ilçelerimizde sosyal dengeyi korumak, göçü önlemek, gelişmesine olanak sağlanmak ve ticaretine katkıda bulunmak açısından önem arz ediyor. Konut dağılımı ihtiyaca binaen tekrar gözden geçirilmeli ve tüm ilçelere dengeli dağıtılmalıdır."

Paylaş: