HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Salçalı Köfte Festivali Açıklaması: Sanata ve tanıtıma değil, sapkınlığa karşıyız!

Elazığ`da düzenlenecek olan salçalı köfte festivaline, inanç ve değerlere uymayan, şekil ve şahsiyetlerin davet edilmesini eleştiren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, şehrin kurum ve kuruluşlara seslenerek aziz şehri eşcinsellik denen sapıklıktan muhafaza etmelerini istedi.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Salçalı Köfte Festivali Açıklaması: Sanata ve tanıtıma değil, sapkınlığa karşıyız!

Advert

Elazığ’da gerçekleştirilecek olan“Geleneksel Salçalı Köfte” festivalinin bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. 30 Eylül tarihinde başlayacak olan festival 2 Ekim tarihine kadar devam edecek. 3 gün sürecek olan festivalin inanç ve değerlere uygun olmayan şekil ve şahsiyetlerin davet edilmesini eleştiren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı  konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR İl Başkanı Kavaklı,

“Salçalı köfte festivali düzenlenerek gastronomi alanında önemli bir lezzet olan salçalı köftemizi, ülkeye ve dünyaya tanıtılması hedeflenmektedir. Ancak bu geleneksel lezzetlerimizin tanıtım organizesi geleneklerimizle uyuşmayan eğlence şekli ve şahsiyetle lekeleniyor.

Salçalı köfte festivaline sapkınlığı benimseyen ve destekleyen birinin tercih edilip davet edilmesi, Elazığ halkının manevi değerleriyle uyuşmamakta, kültürümüze ve inancımıza aykırılık teşkil etmektedir. Şehrin değerlerine aykırı olan bu tercih, köfteciler sokağı esnafına da saygısızlıktır.” dedi.

Kavaklı Elazığ halkı inancına ve kültür değerlerine bağlı aziz bir halk olduğu, bun nedenden dolayı El-Aziz olarak isimlendiriliği, kurum ve kuruluşların şehrin bu azizliğine zarar verecek etkinliklere prim vermemeleri gerektiğini belirtti.

Açıklamasının devamında,

"Festivallerin, kültürümüze uygun sanatçılar ve organizeler ile yapılması sağlanmalıdır."

“Kurum ve kuruluşlarımız aziz şehri eşcinsellik denen sapıklıktan muhafaza etmelidir. Köfteciler sokağı esnafımız başta olmak üzere Aziz şehrin insanları, bu lezzetlerimizin sapkın organizeler ile lekelenmesine müsaade etmemeli, tepkisini göstermelidir. Festivallerin, kültürümüze uygun sanatçılar ve organizeler ile yapılması sağlanmalıdır.

Bu festivali organize eden yetkililer ve sponsorlar, eşcinselliği destekleyen sapıklar ile aynı duruş içerisinde olmadıklarının gayreti içerisine girmeli ve bu yanlış tercihten vazgeçmelidir.” dedi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: