HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Yasin Börü’yü anma programı düzenledi

HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Yasin Börü’yü anma programı düzenledi HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Yasin Börü ve Arkadaşlarının Şehadetlerinin 8.yıl dönümünde Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde bir program düzenledi.

HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Yasin Börü’yü anma programı düzenledi

Advert

Programa Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir açılış konuşması yaptı. İlahiyatçı Yazar Nezir Tunç program konuşmacısı olarak katıldı. İlahi ezgiler seslendirildi ve dua ile sonlandırıldı.

HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir konuşmasında; “Yoksul ve muhtaç insanlara kurban eti ulaştırmaya çalışan Yasin Börü ve arkadaşları PKK’nin saldırısına uğradı. Zalimler, onları ve iyilik hareketini durdurabilecekleri zannıyla onlara hücum ettiler ve tertemiz bedenlerini paramparça ettiler, yüksekten attılar, arabayla ezdiler, yaktılar. “Ne Moğol yaptı yaptıklarını, ne ormanın en vahşi hayvanı, Ne bıçak soğuttu kinlerini ne de binaların üst katıTarihte benzerine çok az rastlanan bir vahşetle onları katlettiler. Onlar da Kürt’tü ama Müslüman kimlikleri nedeniyle hedefe kondular.

Bizler HÜDA PAR gençliği olarak üzerinden yüz yıl da geçse bu vahşeti unutmayacağız, aziz şehitlerimizi unutturmayacağız. Aziz şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı dava bayrağını en ileriye taşımak, iyilikleri çoğaltıp kötülüklere set olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğimize de sizlerin huzurunda şehitlerimize söz veriyoruz. 6/8 Ekim olaylarında vahşice katledilen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyor, hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

İlahiyatçı Yazar Nezir Tunç 6-8 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da yaşatılan vahşete değindi.  Tunç, Yasin Börü ve Dava Arkadaşlarının şahitleri olmak gerektiğine vurgu yaparak, “Kardeşlerim! Allah Celle Celalühü,  katına aldığı bazı şehitlerin arkasında şahitler bırakıyor.  Evet, Kerbela Çölü’nde Seyit Şüheda Hazreti Hüseyin Efendimizin arkasında, Zeynep kalmıştı. Kerbela'nın Şahidi Zeynep idi. Ondan asırlar sonra benzer akıbeti yaşayan Yasin ve arkadaşlarının şahitleri de hamdolsun biz Müslümanlarız. Onun için Yasin`in davasına sahip çıkalım. Sahip çıkmamız, müteessir olmamız ve ağlamamız değildir.” dedi.

Program okunan dua ile sona erdi.

Advert

Paylaş: