Elazığ’da 7 Gün Süreyle Eylem Yasağı Getirildi

Elazığ Valiliği, Elazığ’da 7 gün süreyle toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması gibi eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

Elazığ’da 7 Gün Süreyle Eylem Yasağı Getirildi

Advert

Elazığ Valiliği, Elazığ’da miting, açık yer toplantıları ile her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stand açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni, pankart/afiş asma, bildiri dağıtma vb. etkinliklerin 20 Ekim Perşembe günü saat 00:01’den 26 ekim Çarşamba günü saat 23:59’a kadar 7 gün süreyle yasakladığını duyurdu.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Terör örgütünün silahlı yapılanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlar neticesinde, örgütün kırsal yapılanması önemli ölçüde sekteye uğratılıp silahlı faaliyetleri minimize edilmiştir. PKK/KCK terör örgütüne müzahir yayın organları ve internet sitelerinden yapılan provokatif paylaşımlar ile "Ülkemizin sınır ötesinde terörle mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlar aleyhinde ayrıştırıcı ve yanıltıcı kamuoyu oluşturmak amacıyla çağrılar yapılarak" kamu düzeninin bozulmasının hedeflendiği tespit edilmiştir.

Bu bağlamda, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasavvufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyeti' in temel nitelikleri ve devletin ilkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, sonuçların önlenmesi, müessif olayların yaşanmaması amacıyla; Mülki Amirliklerce düzenlenmesi uygun görülenler hariç olmak üzere, miting, açık yer toplantıları ile her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stand açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni, pankart/afiş asma, bildiri dağıtma vb. etkinliklerin ilimiz genelinde açık alanlarda tüm coğrafi alanı kapsayacak şekilde (il merkezi, ilçeler, Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu' nun 11/A ve 11/C Maddeleri ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu' nun 17. ve 19. Maddeleri  doğrultusunda 20.10.2022 günü saat 00.01'den 26.10.2022 günü saat 23.59'a kadar (7) gün süreyle yasaklanmıştır” denildi.

Advert

Paylaş: