Harput Musikisinin Usta İsmi Osman Bulut’a Vefa Programı Düzenlendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın “Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer” projesi kapsamında Harput musikisinin usta ismi Osman Bulut’a vefa programı düzenlendi.

Harput Musikisinin Usta İsmi Osman Bulut’a Vefa Programı Düzenlendi

Elazığ Belediyesi ve Çaydaçıra Musiki Derneği ile ortaklaşa düzenlenen vefa programı Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Düzenlenen programa Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Çaydaçıra Musiki Derneği üyeleri, Osman Bulut, Osman Bulut’un ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Elazığ ve Harput müziğine yıllarca gönül vermiş musikinin çınarı Bulut’u daha yakından tanıtan panel ve sinevizyon gösterimi yer aldı.

Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ  vefa programlarının önemine değinerek, “Ahde vefayı unutmayan Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rahmetli olan büyüklerimizi anmak, 65 yaş üstü büyüklerimize ise vefa borcumuzu ödemek için bizleri sizlerin huzuruna getirenlerden Allah razı olsun. İnşallah emeği geçen her büyüğümüzü Şahin Başkanımızın destekleri ile sizlerle buluşturmaya, sizlere tanıtmaya devam edeceğiz. Hepiniz hoş geldiniz." ifadelerini kullandı.

"İNSANLARIN SAĞKEN HAKKINI TESLİM ETMEK GEREKİYOR"

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu düzenlenen programın önemine vurgu yaparak, “'Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer' Projesi Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'nın en önemli projelerinden bir tanesidir.  Biz Elazığ'ımızın her türlü hizmetinde yani kültürüne, sanatına ve edebiyatına hizmette bulunmuş insanlarımızı anıyoruz. Onlara vefa borcumuzu ödüyoruz. Bugüne kadar ebedi hayata irtihal eden üstatlarımızı andık. Ama sadece vefat edenleri anmak yetmiyor. İnsanların sağken hakkını teslim etmek gerekiyor. Bu program ve bunun gibi programlar bu yüzden var ve bizler için çok önemli. Onları unutturmamak ve insanımıza çok iyi tanıtmak zorundayız. Başkanımızın da bu projesi bunun için önemli." dedi.

Bilginoğlu, "Osman Bulut Ağabeyimiz sadece musikisi ile değil her yönü ile Elazığ'ımıza hizmet etmiş bir ağabeyimizdir. 40 yılı aşkın süredir bu sanatın içerisinde yer almış. Böylesine bir insanımızı Elazığ'daki insanımız zaten tanır ama biz de bir vefa olarak bu insanlarımızı değerlendirmek, onları anlamak ve anlatmak için buradayız. Kendisine uzun ömürler diliyorum. Yaptığı bütün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum." diye kaydetti.

Konuşmaların ardından ise Hüseyin Karlıdağ yönetimindeki Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından Osman Bulut’un gönüllerde yer edinmiş eserleri seslendirildi.

Paylaş: