HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı yaşanan ölümle ilgili Fırat Üniversitesi Hastanesinin ihmali hakkında açıklama

Eski CHP İl Başkan Ethem Gülbay’ın oğlunun vefat etmesi ardından bir ihmalin olup olmadığı tartışma konusu olmuştu. Konu ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, sağlık kurumlarımızın profesyonel hizmete, güçlü teknolojik imkânlara sahip olması ve tedavide güven vermesinin önemini belirtti.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı yaşanan ölümle ilgili Fırat Üniversitesi Hastanesinin ihmali hakkında açıklama

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Fırat Üniversitesi Hastanesinin başarılı tedavisinden dolayı sadece Elazığlıların değil, birçok ilin hastalarının tercihleri arasında olduğunu, ancak bazı polikliniklerin randevu sistemi,  bir kısım cihazların eski ve arızalı olması, acilde hastaların tedavisini erteletecek ve hayati riske sebep olacak derecede ilaç eksikliği ve ilaç raporlarında vatandaşların mağdur ettiğini belirterek, görevlendirilen müfettiş denetimin genişletilerek biran önce yapılması gerektiğini belirtti.

Randevu sistemindeki sorunlara dikkat çeken Kavaklı,

"Birçok polikliniklere bir sonraki gün için randevu alınmaktadır. Ancak göz polikliniğine randevu alınamıyor. Randevu sistemi ileri bir tarihe randevu boşluğu göstermiyor. Göz muayenesi için gelen hastalar sürekli geri çevriliyor ve randevu alın deniliyor. Oluşturulamayan bir randevuyu hasta nasıl alacak anlaşılır değildir." dedi.

Kardiyoloji servisinde EKG cihazı yetersiz olduğunu belirten Başkan Kavaklı,

"Maalesef var olan cihazlarda eski ve birçoğu kullanımdan kaldırılacak seviyeye gelmiştir. Odalardaki monitörlerin çok eski ve bazılarının çalışmaması hasta hizmetinde olumsuzluk oluşturmaktadır. Acil durumda kullanılan Defibrilatör cihazının yetersiz olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Hayati önem arz eden bu cihazın sayısının artırılması ve var olan cihazlarında bakımı yapılarak denetlenmesi gerekmektedir."

Acil servisinde ilaç eksiğinin yaşandığını ve yeteri düzeyde hastaların tedavi edilmeden tabucu edildiklerini belirten Kavaklı,

"Acil rahatsızlıkları için kullanılan ilaçların bazıları acil serviste bulunmadığı, hastanın riskli durumuna gelmesi halinde çok zor şatlar altında temin edilerek tedavisinin geciktirilerek yapıldığı ifade edilmektedir. Özellikle kardiyoloji ve çocuk endokrinoloji bölümlerinde rapor ile temin edilen ilaçlar reçete edilmektedir. Ancak ilaç raporları oluşturulmadığı ya da uygun şekilde düzenlenmediği bizlere ulaşan şikâyetler arasındadır. Bu durum ilçelerimizden ve şehir dışından gelen hastalar için büyük bir çileye dönüşmüştür. Ayrıca bu rapor problemi düzeltmek için tekrardan hastaneye müracaat eden hasta yakınları, yersiz tepkilere maruz kaldıklarını da iddia etmektedirler." dedi.

 

 

Paylaş: