HÜDA PAR Elazığ İl başkanından İslam ülkelerine çağrı

Suriye ve Halep'te yaşanan katliamlarla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, en büyük sorumluluğun İslam ülkeleri ve yöneticilerine düştüğünü söyledi.

HÜDA PAR Elazığ İl başkanından İslam ülkelerine çağrı

Halep’te ve Myanmar’da yaşanan vahşetin son bulması için dünya Müslümanlarına bu vahşeti durdurmaya yönelik çağrıda bulunan Elazığ HÜDA PAR İl Başkanı Yusuf Yüksel, bu konuda en fazla sorumluluğun İslam ülkelerine ve onların yöneticilerine düştüğünü ifade etti.

Müslümanların birleşip zulme karşı tek yumruk olup, zulme engel olmaları gerektiğini belirten Yüksel, yıllardır Suriye'de yaşanan trajedinin insanın imtihanı olduğuna dikkat çekti.

"5 yıldan bu yana devam eden Suriye Savaşı topyekûn insanlığın bir imtihanı haline gelmiştir." diyen Yüksel, "Suriye’de kıyılan her can, yıkılan her mabet, yok edilen her bir hane hafızalarımızda unutulamayacak izler bırakmıştır. Milyonlarca insanın yerini yurdunu terk etmesi bir yana; evinden başka gidecek hiçbir yeri, sığınacak hiçbir limanı olmayan insanlar tüm dünyanın gözü önünde çaresizce ölüme terk edilmektedir. Saldırıların arttığı son birkaç gündür Halepliler ya evlerinde ya da göç yolunda ölüm tercihi ile baş başa bırakılmıştır. Beş yıldır devam eden savaşta, savaş hukukunun ilkeleri ve bütün insani değerler çiğnenerek, bir milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine milyonlarcasının da yerinden yurdundan edilmesine sebebiyet verilmiştir. İnsan olan hiç kimsenin destekleyemeyeceği eylemler pervasızca gerçekleştirilmekte, yerleşim alanları yerle bir edilmektedir. Baas rejimi ve Rus bombardıman uçaklarının planlı saldırıları sonucu Halep’teki son hastane de bombalanmış, yaralı kadın ve çocuklar ölüme terk edilmiştir.” diyerek Suriye'de yaşanan acı trajediye dikkat çekti.  

Yüksel, “Birleşmiş milletler âdete Müslüman kanının dökülmesini istercesine etkili olmayan çağrılar ile vicdan sömürüsü yapmaktadır. İslam ülkeleri de bu hazin ve acı tablo karşısında insanın tahammülünün dışına çıkan bu katliamları birleşmiş milletler gibi seyretmektedir. Bütün İslam ülkelerinin bu durum karşısında kılı kıpırdamamakta, sesleri çıkmamaktadır. Özelde Suriye, genelde Müslümanların yaşadığı hemen her yerde sorunların çözümü için, insan olan herkese vazife düşmektedir. En büyük vazife ise İslam ülkelerine ve onların yöneticilerine düşmektedir. İslam ülkeleri daha fazla vakit kaybetmeden, akan Müslüman kanını durdurmak için tez elden bir araya gelmenin ve bir an önce ateşkesi sağlamanın yollarını aramalıdır.” şeklinde konuştu.

Aynı şekilde Halep’te olduğu gibi Myanmar’da da Müslümanların hunharca katledildiğinin altını çizen Yüksel, “Diğer taraftan Myanmar Devleti askerlerinin ve Budist çetelerin barbarca saldırılarına hedef olan Arakanlı (Rohingya) Müslümanların yaşadığı trajedi ise devam ediyor. Arakan'dan gelen görüntülerde Müslümanların yaşadıkları zulüm apaçık görülmekte ve yaşanan insanlık dışı uygulamalar insan kanını dondurmaktadır. Zulmü birebir yaşayan insanların anlatımıyla; Müslümanlar evlerinde, camilerin içerisinde satırlarla doğranmakta, ateşe verilerek diri diri yakılmakta oldukları ifade edilmektedir. Gelen bilgilere göre 500 evin içinde kalıp ta kaçamayan yaşlı ve çocuklarla beraber yakıldığı bilgisini alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dünya Müslümanlarına birleşme çağrısını yineleyen Yüksel, “HÜDA PAR olarak, genelde bütün İslam âleminde ve özellikle de son dönemde Halep’te ve Myanmar’da yaşanan vahşetin son bulması için bütün dünya Müslümanlarına bu vahşeti durdurmaya yönelik çağrıda bulunuyoruz. Birlik ve kardeşlik şuuruyla elinde imkânı olan herkesi acilen bu ateşi söndürmeye davet ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA) 


 

Paylaş: