Avrupa Yetim-Der depremzedeler için harekete geçti

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Irak Kürdistanı'nda Süleymaniye merkezli meydana gelen deprem sonrasında bölgeye yardım malzemeleri ulaştırmak için harekete geçti.

Avrupa Yetim-Der depremzedeler için harekete geçti

Merkez üssü Süleymaniye olan 7,2 şiddetindeki depremin ardından ilk belirlemelere göre Irak ve İran Kürdistanı'nında yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı.

Yaşanan bu deprem felaketine duyarsız kalmayan, Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Süleymaniye merkezli yaşanan deprem sonrasında depremzedelerin barınma, gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri gereksinimlerini karşılamak için acil yardım kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Irak ve İran başta olmak üzere bölgede birçok ülkeyi ve etkileyen deprem felaketi sonrasında ciddi anlamda insani yardım krizi yaşandığı bilgisi üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Deprem bölgesine acil yardımları ulaştırmak için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydeden Ateş, "Deprem sonrasında ilk edindiğimiz bilgiler sonucunda bölgede öncelikli olarak, battaniye, çadır, gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerine gereksinim duyuluyor. Bizler de Avrupa Yetim-Der olarak hemen harekete geçerek depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalara başlamış bulunmaktayız." açıklamasında bulundu.

Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasının ilk belirlemeler sonucu 20 euroluk bir maliyete tekabül ettiğini belirten Ateş, hayırseverlere çağrıda bulunarak depremzedelerin yaralarını sarmak için Avrupa Yetim-Der'e destek olmalarını istedi.

Yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin, IBAN DE50 6001 0070 0786 9127 08

BIC PBNKDEFF Avrupa Yetim-Der banka hesabına bağışta bulunabileceği gibi, 0049 157 73 97 58 18 veya 0049 7623 71 777 30 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri kaydedildi.

Depremden İran, Türkiye, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ermenistan ve Gürcistan da etkilenirken, Irak ve İran'da ilk belirlemelere göre, 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. (İLKHA)

Paylaş: