İran-Irak sınırındaki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 407'ye yükseldi

Irak Kürdistanı'nda meydana gelen 7.3 büyülüğündeki deprem nedeniyle Irak ve İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 407'ye yükseldi.

İran-Irak sınırındaki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 407'ye yükseldi

Advert

Irak Kürdistanı'nda Halepçe’nin 32 kilometre güneybatısında dün akşam saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle Irak ve İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e yükselirken, 6 bin kişinin de yaralandığı belirtildi.

İranlı yetkililerce açıklanan son bilgilere göre, 7,3'lük deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybeden kişi sayısı 400'e yükseldi. Depremde 5 bin 953 kişinin de yaralandığı belirtildi. Enkaz kaldırma çalışmaları sürdükçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Depremin vurduğu İran'ın Kırmaşan bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtildi.

3 gün yas ilan edildi

Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesi yakındaki birçok ev yıkıldı. Süleymaniye’de 8 Köy ve Derbendihan’daki barajda büyük hasar oluştu. Elektrik kesildi, telefon ve internet hattı koptu. Derbendihan barajı çevresindeki yerleşim alanları boşaltıldı. Kermanşah Eyaleti Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

Toplam ölü sayısı: 407

İran ve Iraklı yetkililerinden yapılan açıklamalara göre, İran'da 400 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 953 kişi de yaralandı. Irak'ta ise 7 kişi hayatını kaybederken, 425 kişinin de yaralandığı kaydedildi. (İLKHA) 

Advert

Paylaş: