Sosyal medya kullanıcılarından #KuranHocasınaÇirkinMuamele tepkisi

Diyarbakır'da bir kadının Kur'an dersi verdiği için hakkında açılan davanın mahkûmiyetle sonuçlanmasının ardından koçbaşıyla evinin kapısı kırılarak gözaltına alınıp cezaevine götürülmesine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Sosyal medya kullanıcılarından #KuranHocasınaÇirkinMuamele tepkisi

Diyarbakır'da 2004 yılında camide Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için hakkında açılan davanın mahkûmiyetle sonuçlanmasının ardından dün akşam koçbaşıyla evinin kapısı kırılarak gözaltına alınan ve ardından cezaevine götürülen Ayşan Orakçı'nın mağduriyetine ilişkin sosyal medya kullanıcıları #KuranHocasınaÇirkinMuamele tagıyla tepkisini ortaya koydu.

Hür Ekip Sosyal Medya Platformu (HÜR EKİP) tarafından Twitter’da açılan #KuranHocasınaÇirkinMuamele hashtagı binlerce sosyal medya kullanıcısı destek vererek Türkiye Gündemi'nin ilk sırasına taşıdı.

Tepkilerini #KuranHocasınaÇirkinMuamele hashtagıyla paylaşan sosyal medya kullanıcıları, hükümet yetkililerini göreve çağırarak bu hukuksuzluğa son verilmesi çağrısında bulundu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, tepkilerini şöyle ifade etti:

HÜDA PAR Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük: Eski Genel Kurmay Başkanı H. Kıvrıkoğlu'nun 28 Şubat bin yıl sürecek sözleri, Perinçek'in cezaevi çıkışı cemaatlerin kökünü kazıyacağız tehdidini, #KuranHocasınaÇirkinMuamele haberini alınca FETÖ’nün kalıntılarının devam ettiğini, Ergenekon'un uyuyan hücrelerinin tekrardan aktif hale geldiğini, #KuranHocasınaÇirkinMuamele gösteriyor ki, Hükümet'in yeni ortaklarının iktidarın kuyusunu kazmaya devam edeceğini göstermiştir.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz: #KuranHocasınaÇirkinMuamele Hükümetin sorumluluğundadır. Hükümet iktidar ise adaletten bahsediyorsa hukuka uymayan densizlere karşı görelim.

Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin: #KuranHocasınaÇirkinMuamele Hemen yanlıştan dönülmeli...

Eğitimci Yazar Abdulkadir Turan: #KuranHocasınaÇirkinMuamele Kendi halindeki dindar bir kadının evini terör yuvalarını basar gibi basmak, neye hizmet eder?

M. Beşir Varol: Zulümde seleflerini taklid eden zihniyet, onların akıbetine uğramaktan kurtulamaz. Zulmün en aşağılık olanı; kadın ve çocuklara yapılanıdır. İsnat edilen suç her Müminin şeref duyduğu kelamullahın talimidir.

Yusufi-Der rumuzlu kullanıcı: Yusufi deyince herkesin aklına erkekler gelirdi. Ama kim demiş ki bacılarımız da Yusufi olmaz. Hele de her şeyi çarpık olan bu memlekette...

Gazeteci Mehmet Toprak: Kur'an hocası, 4 çocuk sahibi engelli bir annenin evini koç başıyla basan, çocuklarının gözü önünde hakaretler yağdırarak tutuklayan bu özel harekat polisleri kime hizmet ediyor?

Gazeteci M. Erkan Yavuz: Bu tamamen iktidarın sorumluluğu altındadır artık. Buradan FETÖ diye sıyrılmak mümkün değildir. Baskın sırasında kapıyı kıran ve aileye hakaret eden densizler hakkında gereken yapılmalıdır. #KuranHocasınaÇirkinMuamele  (İLKHA)

Paylaş: