Tahliye edilen "Kur’an hocası" kadın yaşadıklarını anlattı

​Diyarbakır’da gözaltına alınarak cezaevine konulduktan sonra tahliye edilen engelli Kur’an Hocası Ayşan Orakçı, evine yapılan baskındaki tutuma tepki göstererek, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Tahliye edilen

Advert

Diyarbakır'da camide Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için 2004 yılında hakkında açılan davanın mahkûmiyetle sonuçlanmasının ardından dün akşam koçbaşıyla evinin kapısı kırılarak gözaltına alınıp cezaevine konulan engelli Kur’an Kursu Hocası Ayşan Orakçı, bugün savcılığın infazını durdurması kararı üzerine tahliye edildi.

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Orakçı, tahliye edildiğinde aile ve sevenleri tarafından karşılandı.

Yaşadığı mağduriyet hakkında cezaevi önünde İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Orakçı, evine yapılan baskındaki tutuma tepki göstererek, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Baskın nedeniyle mağdur edildiğini ifade eden Orakçı, 24 saat içerisinde yaşadıklarını unutmayacağını belirtti.

"Polis baskınında birilerinin cinnet geçirerek eve saldırdığını düşündüm"

Polisin eve yaptığı baskını kâbus olarak niteleyen Orakçı, "Polislerin baskınında ben birilerinin cinnet geçirerek, eve saldırdığını düşündüm. Baskından önce çocuklarımın hep biri bir odada ders çalışıyordu. Baskın, çok kötü bir durumdu. Ben polislere böyle yaptıklarının çok saçma olduğunu, adresimin belli olduğunu ve neden böyle bir baskın yaptıklarını sordum. Bana neyle karşılaşacaklarını bilmediklerini söylediler. Polisler çok samimiyetsizdi ve sonradan adliyede de çok samimiyetsiz davranışları vardı. Onlara mağdur olduğumu ve bana ceza veren yargı mensuplarının cezaevinde olduğunu, bir kâğıda bakılarak bu şekilde mağdur edildiğimi anlattım. Onlar da beni alaya aldılar." dedi

"Biz polislere ne kadar ‘tamam’ dedikse onlar bize bağırıyordu, çok korkunç bir durumdu"

Baskında art niyetin olduğuna işaret eden Orakçı, "Yıllar önce de evimize gelindi ama böyle gelinmedi. Yani çok kötü bir durumdu. Böyle bir şey yaşanmaz. Nasıl kapıyı çalmadılar? Polissiniz. Önce araştırma yapın, ‘Bu dairede kim yaşıyor’ diye. Komşularımız var, eş dostumuz var. Bunun niye yapıldığını hâlâ çözemedim. Gülünç bir durum zaten. Çocuklarım da mağdur oldu. Hepimiz okul okumuş bilgili insanlarız. Böyle bir durumun oluşmaması lazım. Bir de ben ne yapabilirim ki onlara? Böyle bir baskın yaptılar. Biz polislere ne kadar ‘tamam’ dedikse onlar bize bağırıyordu. Çok korkunç bir durumdu." ifadelerini kullandı.

"Biz de şehit verdik ama birini mağdur etmedik"

Polisin kendisini rencide ettiğini söyleyen Orakçı, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz ne kadar polislere karşı sakin davrandıysak onlar bize o kadar kaba davrandılar. İlk girdikleri zaman bizi rencide ettiler. İlk girdiklerinde biz ‘tamam, tamam’ diyoruz, onlar ise ‘Ellerini indir, yere yat, yere yat’ diyorlardı. Bizden onlara bir zarar gelmezdi. Polis bana ‘yok biz daha geçen hafta birini şehit verdik’ dedi ben de, ‘Biz de şehit verdik ama birini mağdur etmedik’ dedim. Adaletin gerçekten olmadığını dün hissettim. Kesinlikle adalet olsa böyle bir şey olamaz. Bu olayı şöhret için mi yaptılar, ne için yaptılar? Yetkililerin bunu olayı araştırmasını istiyorum. Gerek yok ki böyle bir duruma. Bugünkü yaşadığım sevinç ile ancak yaşadığım travmayı atlatabilirim. Zaten çocukların durumunu biliyorsunuz. Çok büyük travma yaşadılar."

"Suçumuz olmadığı halde bu kadar ceza kesilmesi ve bu kadar uzun süre gitmesi çok şaşırtıcı"

Kendisinin yaşadığı mağduriyeti kimsenin yaşamasını istemediğini dile getiren Orakçı, "Allah bütün Müslümanları korusun, onlar da mağdurlar; sonuçta bir suçları yok. Sadece uydurulmuş bir kağıdın üzerinden yapılan suçlamaların bedeli bu olmamalı. Hakkımda bu suçlamaları yapan yargı mensuplarının kendileri şu an cezaevindeler. Bunu herkes biliyor. Ben sadece Kur’an dersi verdim, başka hiçbir şey yapmadım. Bir de cezamız olmadığı halde bu kadar ceza kesilmesi ve bu kadar uzun süre gitmesi çok şaşırtıcı. Dün, kulakların bu mağduriyete sağır olması nedeniyle umutsuz oldum. Bizi nedense kimse duymaz diye. Ben bugünü beklemiyordum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Advert

Etiketler:
Paylaş: