İttihad'ul Ulema’dan Arap ülkelerine "terör listesi" tepkisi

İttihad-ul Ulema, 4 Arap ülkesinin Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi ile 11 kişiyi "terör listesine" almasına tepki gösterdi.

İttihad'ul Ulema’dan Arap ülkelerine

Advert

İttihad-ul Ulema, 4 Arap ülkesinin Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi ile 11 kişiyi "terör listesine" almasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak bu ülkeleri kınadı.

Açıklamada, İslam Âlimleri ve İlmi Kurumları kapsayacak şekilde yeni "terör listesi" yayınlayan Suudi, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın, "İslam ümmetinin yüz karası olduklarını" bir kez daha gösterdikleri belirtildi.

Kararın kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Aralarında Dünya Müslüman Âlimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi’nin yanı sıra İslam Dünyasının sayılı liderlerinden âlim ve öncü şahsiyetlerin de bulunduğu beyanı hiçbir şekilde kabul etmiyor, İslam ümmetini liderlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Daha önce kâfir batılı devletler tarafından hazırlanan ve dünya kamuoyuna dayatılan sözde terör listelerini şimdi, İslam dünyasının merkezi sayılabilecek konumda olan ve Harem-i Şerife ev sahipliği yapan ülkelerden duyuyor olmamız bizleri hem şaşırtmakta hem de söz konusu bu rejimlerin nasıl bir zillet içerisine düştüğünü göstermektedir." denildi.

Karara karşı sessiz kalınmaması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz Haziran ayında yine aynı devletler tarafından yayınlanan ve aralarında Şeyh Yusuf El Karadâvi’nin de yer aldığı 59 kişilik listenin ardından bu günlerde yeni bir listenin hazırlanmış olması; başta âlimleri olmak üzere bu ülkelerde yaşayan Müslümanların, İslam dünyasında meydana gelen fitnelerin baş aktörleri sayılan bu rejimlere karşı sessiz kalmamaları gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu. Âlimler ve Medreseler Birliği olarak; İslam ümmetinin iftiharı sayılan mutedil âlimlerimizin terörle ilişkilendirilmesine ve haksız yere cezaevlerinde tutulmalarına karşı dünya Müslümanlarına, Peygamberlerin mirasçılarına sahip çıkmaları ve gerekli tepkileri göstermeleri çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)

Advert

Paylaş: